ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як законодавство захищає споживачів від введення в оману через маркування продукту

Економіка 12:06 - 11 вересня 2024

Про які правила варто знати

Як законодавство захищає споживачів від введення в оману через маркування продукту

Фото: pexels

Фахівці розповіли, чи є порушенням випадки, коли на маркуванні харчового продукту, окрім обов’язкової текстової інформації, присутнє графічне зображення компонента/інгредієнта, який не міститься в цьому продукті.

Деталі

Законом України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів" визначено, що інформація про харчовий продукт не повинна вводити в оману, зокрема щодо характеристик харчового продукту, у тому числі його категорії, характерних ознак, властивостей, складу, кількості, мінімального терміну придатності або дати "вжити до", країни походження або місця походження, способу виробництва (виготовлення).

Таким чином, є недопустимим припущення за допомогою зовнішнього вигляду продукту, опису або графічних зображень про наявність у харчовому продукті певного компонента або інгредієнта, якщо насправді компонент або інгредієнт, який зазвичай присутній або використовується у даному харчовому продукті, замінено іншим компонентом або інгредієнтом. Тому варто читати склад харчового продукту.

Раніше ми писали про те, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста допоможе прифронтовим громадам пройти зиму.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин