Яку відповідальність несе суб’єкт господарювання за продаж непридатного харчового продукту
Фахівці Держпродспоживслужби розповіли деталі

Фото: pexels
Непридатний харчовий продукт — це продукт, який містить сторонні речовини та/або предмети, пошкоджений в інший спосіб та/або зіпсований у результаті механічних, та/або хімічних, та/або біологічних факторів.
Деталі
Якщо ви виявили сторонній предмет в щойно придбаному харчовому продукті, то зверніться до продавця, який згідно чинного законодавства має замінити його на аналогічний продукт належної якості або повернути сплачені кошти. Якщо ж ви отримали відмову, то зверніться до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем проживання із офіційним зверненням, яке є підставою для проведення позапланового заходу державного нагляду.
Пропонування до реалізації або реалізація харчових продуктів, які є шкідливими для здоров’я людини, тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі сорока мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців — у розмірі двадцяти п’яти мінімальних заробітних плат. Питання компенсації (моральної, фізичної, майнової) вирішуються між споживачем і продавцем/виробником самостійно або в судовому порядку.
Раніше ми писали про те, що ЄС виділяє €64 млн на реформу шкільного харчування в Україні.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!