В Україні стрімко ростуть ціни на яловичину: з чим це пов'язано
Таким чином ринок реагує на зниження виробництва

В Україні зросли ціни на яловичину: скільки тепер коштує кілограм/фото: Sean Gallup/Getty Images
В Україні стрімко росте вартысть яловичини. Ціна коливається від 130 до майже 400 гривень. Найдешевше продають фарш, а найбільше просять за стейк.
Експерти із Українського клубу аграрного бізнесу зазначають, що ріст цін на яловичину спровоковано зниженням кількості великої рогатої худоби за рік на 6,7%. Така тенденція спостерігається з початку незалежності України. За 30 років поголів'я скоротилося на 88%.
Загалом з початку року ціни на яловичину змінилися таким чином:
- гуляш із яловичини подорожчав на 40% (в середньому 230,28 гривні за кілограм);
- ребра зросли в ціні на 44% (в середньому 140,48 гривні за кілограм);
- вирізка із яловичини подорожчала на 28% (в середньому 255 гривень за кілограм).
Раніше ми повідомляли, що в Одесі подорожчає проїзд у громадському транспорті.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!