Чому глобальний попит на цукор іде на спад?
Світові ціни на продукт тануть швидше, ніж лід у чаї

Чому глобальний попит на цукор іде на спад?/Фото: pexels
Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) повідомляє про те, що світові ціни на цукор помітно знизились. Зниження цін спостерігається вже третій місяць поспіль. Спеціалісти називають головну причину такої ситуації. Це — скорочення попиту.
Деталі
Зазначається, що середнє значення індексу цін на цукор склало 109,4 пункту, що на 2,9 пункту (2,6%) нижче його квітневого значення.
Спеціалісти вказують на те, що падіння попиту є результатом невизначеності щодо розвитку світової економіки. Прогнозується, що потенційно попит на цукор може знизитись ще більше. Насамперед це станеться серед підприємств з виробництва напоїв.
До причин додається і тиск через відновлення обсягів світового виробництва цукру в сезоні 2025-2026 років на тлі раннього початку сезону мусонних дощів і зумовленого цим поліпшення прогнозів на врожай в Індії та Таїланді.
Раніше ми писали про те, що Укрзалізниця знайшла спосіб встановити кондиціонери там, де їх ніколи не було.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!