Революція на рибному ринку: українська дорадо витісняє імпорт
Українські технології вирощування вражають

Революція на рибному ринку: українська дорадо витісняє імпорт/Фото: pexels
Дорадо, яку продають в українських магазинах, здебільшого вітчизняного виробництва. Про це розповів глава Українського аналітичного центру, економіст Олександр Охріменко. Він зазначив, що вітчизняне рибництво за останні роки зробило значний крок уперед.
Деталі
Експерт розповів, що дорадо, яку українці звикли вважати турецькою чи грецькою, все частіше вирощується безпосередньо в Україні. Сучасні рибні господарства створюють замкнуті системи з морською водою, у яких розводять морську рибу без жодного контакту з морем.
Завдяки внутрішньому виробництву українські рибні ферми можуть забезпечувати охолоджену продукцію без імпорту, що зменшує логістичні витрати та час доставки. Проте на етикетках така риба все ще часто позначається як "морська", що вводить споживачів в оману.
Також Охріменко звернув увагу на важливе рішення уряду — дозволити підприємцям мати ставки у приватній власності. Раніше ставок не можна було мати у власності. Тепер же це можна, і це є великим проривом.
Раніше ми писали про те, що з 18 червня за чай у поїзді доведеться заплатити більше.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!