Смачно і корисно: вчені розповіли, чому білий гриб повинен бути в раціоні
Цей різновид грибів містить найбільше корисних речовин

фото: gettyimages by Sean Gallup
Білі гриби, або боровики - як їх ще називають, вважаються делікатесом. Як виявилося, цей вид грибів не тільки дуже смачний, вони ще й корисні.
Вчені стверджують, що білі гриби є хорошими джерелами білка і клітковини, а також в них зовсім немає жиру, і вони низькокалорійні. Цей вид грибів містить велику кількість калію, заліза, антиоксидантів, кальцію, вітамінів А, В і С.
Думка дієтологів
За рахунок низької калорійності і відсутності жиру, білі гриби - гарна підмога для людей, які худнуть. Харчові волокна і білок допоможуть відчувати ситість довше, завдяки чому вдасться уникнути переїдання.
Боротьба з раком
Недавнє дослідження показало, що регулярне вживання білих грибів скорочує кількість ракових клітин в товстій кишці. Це пов'язано з наявністю рибонуклеїнової кислоти.
Експерти розповідають, що термічна обробка не руйнує корисні властивості боровиків, тому їх можна сміливо використовувати в супах, різотто, запіканках або просто обсмажувати.
Раніше ми розповідали про найкорисніший напій для здоров'я серця.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!