Дієтолог розповіла про користь та шкоду яєць
Добова норма – 1-2 шт в день
Користь та шкода яєць/Фото: Getty Images
Дієтолог Світлана Фус розповіла про користь та шкоду яєць.
Деталі
За словами дієтолога, всупереч поширеній думці, яйця не підвищують рівень холестерину, так як холестерин, який потрапляє в організм з харчовими продуктами, не відкладається в судинах. Відкладається тільки наш власний, які виробляє печінка. Яйця, навпаки, впливають на зниження рівня «поганого» холестерину, завдяки лецитину.
Яйця є одними з найбільш цінних натуральних продуктів. Вони підвищують імунітет, допомагають боротися з несприятливим впливом навколишнього середовища, інфекціями і стресами, нормалізують обмін речовин і допомагають майбутній мамі виносити здорового малюка.
Про що слід пам’ятати: яйця можуть викликати алергію. Непереносимість буває різною – тільки жовтків, тільки білків, того і іншого. Алергіки повинні обов’язково відстежувати «приховані» яйця в харчових продуктах.
Яйця також можуть переносити сальмонел, тому їсти яйця найкраще тільки приготованими. Уникайте рецептів з сирими яйцями, якщо не впевнені в їх походженні, смажте яєчню до затвердіння жовтка, варіть яйця не менше двох хвилин. Добова норма – 1-2 шт в день.
Нагадаємо, чим корисний булгур.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!