ОСТАННІ
13 червня, неділя
12 червня, субота
Більше новин

В Україні відкривається сезон кавунів: як обрати смачний і безпечний плід

Здоров'я 15:56 - 09 червня 2021

Ягоди, вирощені на нітратах, можуть істотно зашкодити здоров'ю

як вибрати смачний і безпечний кавун

Фото: Getty Images/Автор - Mark Kolbe

На українських ринках вже почали з'являтися перші кавуни. Перш ніж купувати улюблену літню ягоду, дізнайтеся, як обрати натуральний і смачний плід.

Часто, перші кавуни, які з'являються на прилавках, є вирощеними на нітратах. Від таких продуктів краще відмовитися, навіть якщо їх вартість істотно відрізняється від натуральної ягоди.

Щоб визначити, який кавун перед вами, необхідно уважно розглянути плід. На одному з боків натуральної ягоди має бути світла пляма. Справа в тому, що плоди, які дозрівали на сонці довгий час лежали на землі на одному боці, від цього і з'явилась дана особливість. А продукція, що дозріла на нітратах, росла без сонця, тому на ній такої плями не буде.

А щоб обрати солодкий кавун, експерти радять звертати увагу на його "хвостик". У стиглої ягоди він повинен бути сухим. Також не рекомендується купувати будь-які фрукти і ягоди біля заправок, трас або магістралей. У таких місцях продукти вбирають в себе шкідливі речовини і можуть нашкодити здоров'ю.

Раніше ми інформували, вчені з'ясували точне місце походження кавунів.

Джерело: FB
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин

0 коментарів

Здоров'я