ОСТАННІ
03 серпня, вівторок
Більше новин

Рекомендований атлетам: корисні властивості кавуна, які не всі знають

Здоров'я 14:45 - 19 червня 2021

Вчені стверджують, що він навіть працює не гірше віагри

Корисні властивості кавуна

Фото: Pixabay/Автор- Jill Wellington

Коли у цьому вирі подій не вщухають дискусії  з приводу того, до якого класу віднести кавун: овочів, фруктів чи ягід, вчені підкидають ще більше дрів у це вогнище, заявлючи про неймовірно корисні властивості, які до цього були відомими лише для невеликого кола осіб. 

Отож, спершу поставимо крапку в першому питанні: кавун більшість відносять до гарбузини. За будовою він, звичайно, схожий на ягоду, проте все ж  відрізняється від неї великою кількістю насіння і структурою навколоплідника.  Тому з  точки зору ботаніки називати плід кавуна ягодою не зовсім правильно.

Тепер перейдемо до наступного питання, яке стосується переваг представника баштанних культур.

Кавун містить речовини, що впливають на кровоносні судини.  Це лікопін, бета-каротин і цитрулін. Завдяки останньому він підвищує сексуальний потяг і діє на кровоності судини як відомий препарат "віагра". 

Науковці провели дослідження й з'ясували, що після споживання кавуна, цитрулін через певні ферменти перетворюється в аргінін (амінокислота). Тим самим впливає добре на  серце і всю систему кровообігу, підтримує в хорошому стані імунну систему і є дуже корисним для людей, які страждають ожирінням і діабетом другого типу. Ця амінокислота видаляє з організму аміак та інші отруйні речовини.

Також кавун є відмінним джерелом води, адже складається з неї на 90%. Ви можете легко втамувати спрагу. Лікарі радять їсти гарбузину тим, хто займається щоденно спортом, бо вона сприяє швидкому відновленню організму після навантаження. 

Поділимося ще декількома цікавими фактами:  кавуни вирощували ще у стародавньому Єгипті, про це свідчить насіння, яке  знайшли  у гробниці Тутанхамона. У Х-столітті їх  почали вирощувати в Китаї (на сьогодні це найбільший у світі виробник гарбузин). Жителі їдять їх навіть на Новий рік, підсмажуючи насіння на сковорідці. А в Японії до речі створили жовті, безнасіннєві і навіть кубічні кавуни.

Раніше ми розповідали вам про те, як правильно обирати кавуни на ринку. 

Також для підняття настрою, радимо подивитися відео, на якому американка менш ніж за 10 секунд розчавила 3 кавуни.

Джерело: Medicina.ua
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин

0 коментарів

Здоров'я