ОСТАННІ
05 серпня, четвер
Більше новин

Науковці назвали лікувальні властивості картоплі

Здоров'я 16:35 - 22 червня 2021

Відварена або запечена картопля допомагає знизити тиск

Науковці назвали лікувальні властивості картоплі

Фото: Pixabay/Автор — Couleur

Дослідники з Університету Пердью, США, з'ясували, що вживання печеної або вареної картоплі допомагає запобігти гіпертонії, а також знизити артеріальний тиск.

Картопля — джерело калію в раціоні жителів західних країн. Вчені провели дослідженні щодо впливу калію на кров'яний тиск та інші чинники ризику серцево-судинних захворювань.

В експерименті взяли участь 30 жінок та чоловіків, у яких передгіпертензія або гіпертонія. Так, з'ясувалося, що вживання вареної або печеної картоплі допомагає знизити систолічний артеріальний тиск в порівнянні з контрольною групою, що дотримувалася типової американської дієти, але без картоплі.

Окрім цього, вчені спростували думку про те, що картопля фрі шкідлива для серцево-судинної системи. Щоденна порція популярної страви, яка містить 330 калорій, не впливає негативно на кровоносні судини.

Зазначається, що сприятливий вплив картоплі пов'язаний з тим, що він знижує затримку натрію в організмі. Овоч допомагає заповнити дефіцит поживних речовин, харчових волокон і калію.

Лише одна картоплина середнього розміру на день, приблизно, на 10% задовольняє добову потребу дорослої людини в калії. Вчені додають, що їх дослідження ґрунтується на обмежених даних і несе попередній характер. На їхню думку, потрібні додаткові дослідження, що встановлюють зв'язок між корисними властивостями картоплі та способом її приготування.

Раніше ми розповідали про корисні властивості кавуна, які не всі знають.

Джерело: Eurekalert
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин

0 коментарів

Здоров'я