Все ще думаєте, що знежирені молочні продукти корисніші?
Безсумнівно, молочні продукти підходять не всім

Для людей, які гарно переносять молочні продукти, насправді немає жодних причин вибирати знежирені варіанти
Редакція META.UA продовжує цікавитися та публікувати топові рекомендації профільних спеціалістів на тему здоров'я та його покращення.
Деталі
Сьогодні редакція публікує поради ГО «Асоціація дорослого та дитячого харчування», яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко.
Все ще думаєте, що знежирені молочні продукти корисніші?
Протягом багатьох років нам казали віддавати перевагу знежиреним молочним продуктам. Ця вказівка сягає 1980 року, коли було опубліковано перше видання “Дієтичних рекомендацій для американців”. З тих пір більшість досліджень не змогли виявити жодних переваг від нежирних версій. Ба більше, нові дослідження починають ставить цю пораду під сумнів!
Масштабний мета-аналіз виявив, що повножирні молочні продукти не тільки НЕ сприяють ожирінню, діабету та серцево-судинним захворюванням, але навіть можуть допомогти запобігти їм.
Виявилося, що деякі сполуки, такі як бутират, фітанова кислота, транс-пальмітолеїнова кислота та кон’югована лінолева кислота, мають позитивний вплив. Вони повʼязані зі:
- зниженням тригліцеридів
- кращою регуляцією рівня цукру в крові
- збільшенням чутливості до інсуліну
- зниженням запалення в шлунково-кишковому тракті
Які ще переваги повножирних молочних продуктів?
Допомагають довше відчувати ситість. Це може сприяти прийняттю більш зважених рішень щодо їжі протягом дня.
Знижують ризик та покращують контроль діабету. Оскільки повножирні молочні продукти містять більше калорій, раніше вважалося, що їх уникання знизить ризик діабету. Але коли люди зменшують кількість споживаного жиру, вони, як правило, замінюють його цукром або вуглеводами, що має значно гірший вплив.
Є джерелом жиророзчинних вітамінів, таких як ретинол (активний вітамін A), вітамін Д, Е і К2. Крім того, молочний жир покращує їх засвоєння.
Містять Омега-3 жирні кислоти. Хоча в молочних продуктах їх не так багато, як в жирній рибі, ви все одно можете отримати частину цього протизапального жиру з йогурту та сиру.
Покращують фертильність. Жінки, які вживають молочні продукти з високим вмістом жиру, мають менше шансів мати нерегулярний менструальний цикл.
Безсумнівно, молочні продукти підходять не всім. Деякі люди мають алергію, непереносимість білків коровʼячого молока або дуже чутливі до лактози. Але для людей, які гарно переносять молочні продукти, насправді немає жодних причин вибирати знежирені варіанти.
Сказ невиліковний, убезпечте себе. Який алгоритм дій, якщо людину вкусила тварина.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!