Як прискорити дозрівання фруктів (ІНФОГРАФІКА)
На збереження продуктів у холодильнику впливають не лише температура та вологість, а й самі продукти

Багато фруктів і овочів виділяють етилен
Редакція META.UA продовжує цікавитися та публікувати топові рекомендації профільних спеціалістів на тему здоров'я та його покращення.
Деталі
Сьогодні редакція публікує поради ГО «Асоціація дорослого та дитячого харчування», яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко.
Чи знали ви, що на збереження продуктів у холодильнику впливають не лише температура та вологість, а й самі продукти.
Багато фруктів і овочів виділяють етилен. Це природний газ, він же гормон дозрівання, який майстерно маніпулює безліччю процесів.
Якщо ви коли-небудь дозрівали фрукт, поклавши його в щільно закритий паперовий пакет або разом з бананом, ви скористалися перевагами етилену.
Однак, якщо плід вже стиглий, то газ все одно продовжує діяти. В результаті – все швидко псується. Ви можете використати ці знання, щоб також продовжити термін придатності, зберігаючи певні предмети окремо.
Приклади продуктів, що виробляють етилен та чутливі до нього:
- яблука – рекордсмени по виділенню
- банани
- груші
- авокадо
- абрикоси
- персики
- ківі
- помідори
- дині
- інжир

Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!