Літо – період підвищеного ризику кишкових інфекцій, холери, гепатиту A, сальмонельозу. Як вберегтись
Також ризик кишкових інфекцій підвищує вимкнення світла, і, як наслідок, перебої в роботі холодильного обладнання
Як вберегтись від небезпечних хвороб влітку / Фото: Bing
Літо зазвичай гаряча пора для епідеміологів. Саме в цей час активізуються кишкові інфекції, від незначних, до таких небезпечних, як холера, сальмонельоз та інші.
Деталі
Найдієвіший спосіб уникнути гострих кишкових інфекцій – мити руки, фрукти й овочі; термічно обробляти та правильно зберігати їжу. Відсутність води може цьому завадити, тому варто створити запас води – питної та технічної. Також, потрібно вживати продукти належної якості. В комплексі це зробить ситуацію більш контрольованою, – зазначив Михайло Росада у ефірі "Єдиних новин".
Щоб вберегтись від зараження гострими кишковими інфекціями, необхідно:
- перед вживанням їжі мити руки, а також овочі та фрукти;
- їсти продукти, які зберігаються з дотриманням температурного режиму;
- вживати кип’ячену, бутильовану або очищену спеціальними фільтрами воду;
- купувати продукти тільки в місцях з контролем якості продукції, як-от торгівельні мережі та офіційні ринки.
Варто уникати:
- води сумнівної якості — якщо немає доступу до іншої, обов’язково прокип’ятити її;
- непровареної або недосмаженої їжі;
- швидкопсувних страв улітку, наприклад, кондитерських виробів з кремом.
Більшість кишкових хвороб мають схожі симптоми: слабкість; підвищення температури; діарея; блювання; запаморочення тощо. У разі їх появи негайно звертатися до лікаря, особливо, якщо мова стосується пацієнтів рупи ризику: немовлят та дітей молодшої шкільної групи, а також хворих чи людей у віці.
Раніше ми писали, як вберегтись від гострих кишкових інфекцій влітку та коли необхідно звернутись до лікаря.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!