ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

6 дивовижних переваг груш для здоров'я

Здоров'я 11:02 - 03 липня 2024

Цей недооцінений фрукт дуже корисний для вашого кишечника і серця

6 дивовижних переваг груш для здоров'я

6 дивовижних переваг груш для здоров'я / Фото: Pixabay

Попри те, що груші легкодоступні, вони не є найпопулярнішим фруктом. За деякими опитуваннями, груші ледве потрапляють у топ-40 найпопулярніших фруктів. Але груші багаті на корисні поживні речовини. Вони є чудовим джерелом харчових волокон, антиоксидантів, мінералів і корисних рослинних сполук. Ці поживні речовини сприяють поліпшенню здоров'я, наприклад, зниженню ризику певних захворювань. Груші особливо корисні для здоров'я кишківника та серця.

Розповідаємо про 6 переваг цього фрукта

Груші містять багато клітковини.

Те, чого грушам бракує в популярності, вони компенсують клітковиною. Вживання достатньої кількості харчових волокон має вирішальне значення для здорового травлення. За даними Американського товариства харчування, менше 10% дорослого населення США вживають рекомендовану кількість клітковини щодня. Якщо ви належите до цієї групи, груші можуть стати тим рішенням з високим вмістом клітковини, яке ви шукаєте. Одна груша середнього розміру містить 5,5 грамів клітковини на порцію, що забезпечує близько 20 відсотків добової норми споживання клітковини.

Отже, навіщо взагалі потрібна клітковина? Ця важлива поживна речовина пов'язана з багатьма перевагами для здоров'я, такими як здоров'я серця, але в основному вона відома тим, що підтримує здоров'я кишечника. Груші містять обидва види клітковини - розчинну і нерозчинну. Вони можуть сприяти зміцненню здоров'я кишківника, пом'якшуючи або збільшуючи кількість випорожнень, полегшуючи їх відходження.

Вони підтримують здоров'я серця.

Вищезгадана клітковина в грушах не просто допомагає вашому кишківнику - вона також є дивовижним елементом здорової для серця дієти. Згідно з дослідженням 2022 року, чим більше клітковини ви їсте, тим нижчий ризик серцево-судинних захворювань, таких як серцевий напад та інсульт. Існує також багато досліджень, які свідчать про те, що дієта з високим вмістом клітковини може захистити від серцево-судинних захворювань.

Окрім клітковини, груші містять багато антиоксидантів. Антиоксиданти в грушах, такі як проціанідини та кверцетин, мають значні переваги для серця. Вони можуть покращити маркери крові, пов'язані зі здоров'ям серця. Якщо ми детальніше розглянемо кверцетин, флавоноїд, що міститься в шкірці груші, то виявиться, що він значно знижує загальний рівень холестерину та рівень холестерину ЛПНЩ, згідно з оглядом 2020 року. Коли поганий холестерин знижується, знижується і ризик серцевих захворювань.

Груші можуть знизити ризик діабету 2 типу.

Є багато причин, чому груші корисні для контролю рівня цукру в крові. Зокрема, вони багаті на клітковину, мають низький глікемічний індекс і високий вміст антиоксиданту антоціану - все це може запобігти стрибкам рівня цукру в крові та знизити ризик розвитку діабету 2 типу.

Доведено, що харчові волокна не лише підтримують здоров'я кишківника та серця, але й допомагають контролювати рівень цукру в крові у людей з діабетом. Як це працює? Харчові волокна допомагають регулювати рівень цукру в крові, сповільнюючи швидкість поглинання організмом вуглеводів і цукру.

Крім того, вживання більшої кількості груш може сприяти зниженню ризику розвитку діабету 2 типу. Вживання п'яти або більше щотижневих порцій фруктів, багатих на антоціани, особливо червоних груш, може бути смачним способом знизити ризик розвитку діабету 2 типу на 23 відсотки.

Груші - багате джерело антиоксидантів.

Вони містять такі антиоксиданти, як вітамін С, вітамін К, кверцетин, антоціан та інші. Крім того, клітковина в грушах функціонує як антиоксидант. Разом велика кількість антиоксидантів у грушах - і в решті вашого раціону - може допомогти знизити ризик багатьох захворювань. Існують дослідження, які підтверджують це: огляд 2019 року дійшов висновку, що дієта з високим вмістом рослинних продуктів, багатих на антиоксиданти, включаючи груші, може знизити ризик хронічних захворювань і смертності від усіх причин.

Якщо ви намагаєтеся максимізувати споживання антиоксидантів, не чистіть груші. Більшість антиоксидантів у грушах сконцентрована в шкірці.

Груші мають протизапальні властивості.

Запалення має погану славу, але насправді це спосіб захисту організму. Запалення - це природна реакція організму на те, що він вважає загрозою, але коли немає активної загрози, воно може накопичуватися і призвести до хронічного запалення - що не дуже добре.

На щастя, дієта - це один із способів зменшити запалення. За даними Клівлендської клініки, протизапальні властивості груш в основному зводяться до їх високого вмісту антиоксидантів. Зокрема, флавоноїди, що містяться в грушах, мають протизапальні властивості. Ці флавоноїди заспокоюють запалення, що, в свою чергу, знижує ризик розвитку запальних захворювань.

Груші підтримують здоровий мікробіом кишечника.

Мікробіом вашого кишечника - це чудове місце, яке, так, впливає на здоров'я травлення, але також сприяє імунному здоров'ю та іншим функціям організму. Він переповнений бактеріями, але не хвилюйтеся - мікробіом кишечника також є домівкою для "хороших" бактерій. Вони називаються пробіотиками, і вони живляться пребіотиками, які можна знайти в грушах. Пребіотики в грушах сприяють розвитку здорового мікробіому кишечника, який є життєво важливим для травлення і загального здоров'я. Доведено, що пребіотичні волокна в грушах стимулюють ці "хороші" бактерії.

Нещодавно ми розповідали про звичку для довголіття.

Джерело: Real Simple

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин