Гістамін може бути причиною харчових отруєнь — Київський міський ЦКПХ МОЗ
Це розповсюджений біогенний амін, який є природною складовою частиною продуктів харчування

Фото: pexels.com
Представники Київського міського центру контролю та профілактики хвороб нагадали, що гістамін є широко розповсюдженим біогенним аміном, підвищене накопичення якого в деяких продуктах харчування за певних умов може бути причиною харчових отруєнь.
Деталі
Фахівці зазначили, що ця речовина є природною складовою частиною продуктів харчування. Природний вміст гістаміну невеликий, і він не впливає негативно на організм. Але внаслідок порушення умов їх зберігання гістамін утворюється і накопичується. Наприклад, накопичення гістаміну в рибі може відбуватись в період від вилову до заморожування, особливо якщо риба в цей час зберігається без охолодження.
Раніше ми писали про те, які медичні довідки потрібні дошкільнятам та учням перед початком нового навчального року.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!