Як харчуватися у спеку: експерти назвали 5 правил
Рекомендації допоможуть пережити аномальне підвищення температури, а також убережуть організм від перевантажень під час спекотного літа

Експерти пояснили, як харчуватися у спеку / Фото: jcomp/Freepik
Центр громадського здоров'я України нагадав, як харчуватися у спеку, щоб безпечно пережити високі температури в умовах аномального літа.
Деталі
Насамперед необхідно переконатися в тому, що ви п'єте достатню кількість води. Регулярно вживайте чисту воду, а газовані або алкогольні напої обмежте.
Пам'ятайте, що їжа за спекотної погоди має бути легкою. Вона не повинна додатково навантажувати травну систему.
Віддавайте перевагу тим продуктам, у яких міститься багато рідини.
Це овочі, фрукти, салати та нежирні білкові страви
Не варто забувати й про продукти, які можуть подарувати деяке охолодження організму. Це: огірки, кавун, диня.
Їжте меншими порціями, але частіше
За такого режиму ви забезпечите собі оптимальний рівень енергії на день і вбережете травлення від необхідності перетравлювати щось важке.

Жирну їжу краще поки що не включати в раціон, адже вона може стати однією з причин теплового удару, оскільки для її обробки організму потрібно більше зусиль.
Це стосується й додавання до їжі спецій, що сприяють підвищенню внутрішньої температури – червоний перець, чорний перець, імбир
Важливо обмежити сіль і відмовитися від перероблених продуктів, оскільки сіль здатна призвести до затримки рідини та порушити водно-сольовий баланс.
Раніше в МОЗ пояснили, як уникнути перегріву під час аномальної спеки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!