Названо найшкідливіший сніданок для мозку: загрожує проблемами з пам'яттю
Фахівець у галузі харчування пояснила, чому харчуватися таким чином — не найкраще рішення
Дієтологиня розповіла, як краще не снідати, щоб не завдати шкоди роботі мозку / Фото: kjpargeter/Freepik
Початок дня має супроводжуватися здоровим сніданком, щоб імунітет був здатний впоратися з майбутніми викликами через бактерії, віруси та погану екологію. Однак не всі віддають перевагу правильним продуктам, що стає великою помилкою.
Деталі
За інформацією дієтолога Крутікі Нанаваті, певне харчування вранці може позначитися вкрай негативно на роботі мозку.
Насамперед це стосується любителів швидкого сніданку з солодкими пластівцями. Річ у тім, що в них присутні рафіновані вуглеводи й цукор.
Це призводить до сильних стрибків цукру в крові, тому мозок стає не в змозі забезпечити людині необхідний і постійний рівень енергії протягом дня.
У підсумку страждають когнітивні функції, а в запущених ситуаціях у людини розвивається стійкість до впливу інсуліну, що призводить до ще більших проблем із мозком.
На другому місці розташувалися улюблені багатьма борошняні вироби, особливо пампушки зі шкідливими жирами та величезною кількістю цукру.
Лікар стверджує, що з часом часте вживання таких продуктів провокує погіршення пам'яті та концентрації. Варто відзначити ще і їхню калорійність, через що можливий набір зайвої ваги, а відтак — порушення обміну речовин.
Дієтолог радить обов'язково вживати на сніданок продукти з високим вмістом білка, адже він бере участь у регулюванні рівня цукру, а мозку дарує стійку енергію.
Без достатньої кількості білка організм насилу підтримує стабільний рівень цукру в крові, що призводить до енергетичних спадів і туману в мозку
Раніше гастроентеролог розкрила секрети безпечного харчування.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!