RU UA
1

6 ідей, як додати овочі на сніданок (ІНФОГРАФІКА)

Здоров'я 08:53 - 05 серпня 2024

Є безліч інших способів додати овочі до вашого сніданку

Вони не лише корисні, але й можуть зробити ваш ранковий прийом їжі більш різноманітним та смачним

Вони не лише корисні, але й можуть зробити ваш ранковий прийом їжі більш різноманітним та смачним

Редакція META.UA продовжує цікавитися та публікувати топові рекомендації профільних спеціалістів на тему здоров'я та його покращення.

Деталі

Сьогодні редакція публікує поради ГО «Асоціація дорослого та дитячого харчування», яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко.

Якщо салати вранці – не для вас, не хвилюйтеся! Є безліч інших способів додати овочі до вашого сніданку. Вони не лише корисні, але й можуть зробити ваш ранковий прийом їжі більш різноманітним та смачним. Ось кілька ідей, які допоможуть вам розбудити апетит до овочів:

  • Яйця — як еталонний сніданок

Омлети та фріттати – чудовий спосіб додати овочі до ранкового раціону. Ви можете використовувати будь-які овочі, які є під рукою: помідори, шпинат, перець, броколі тощо. Це не лише збагатить страву вітамінами, але й зробить її більш ситною.

  • Спробуйте шакшуку

Це страва з яєць, приготовлена у томатному соусі з додаванням болгарського перцю, цибулі та спецій. Ідеальний спосіб почати день зі здорового і поживного сніданку.

  • Зробіть роли з овочами

Загорніть нарізані кубиками овочі та зелень в цільнозерновий лаваш або тортилью і підсмажте на сухій пательні або грилі. В начинку можете також додати білий сир (сулугуні, моцарелу, кисломолочний сир, фету), рибу або омлет.

  • Запікайте

Запіканки – це чудовий варіант для сніданку, який можна приготувати заздалегідь. Додайте овочі, наприклад шпинат, болгарський перець, кабачки або помідори, до збитих яєць і випікайте. Можна зробити у формі мафінів та посипати сиром. Це зручно для зайнятих ранків.

  • Приготуйте бутерброд або паніні

Доповніть цільнозерновий тост з рибою, яйцем чи хумусом слайсами помідора, огірка та зеленню

  • Зробіть овочеві вафлі,  млинці чи оладки

Ви можете додати терті кабачки, моркву, тушкований шпинат до тіста. Це не тільки підвищить їхню поживну цінність, але й надасть цікавого смаку та кольору. Подавайте їх з білим йогуртом або ложкою сметани.

  • Додайте пікантності до звичних страв

До вівсянки найчастіше додають фрукти, але час відкривати нові смаки! Додайте печені або тушковані овочі, відварене яйце та посипте тертим пармезаном для додаткового аромату.

Пам’ятайте, що сніданок – це важливий прийом їжі, який має бути не лише смачним, але й корисним. Впровадження овочів у ранковий раціон допоможе вам почуватися бадьоро та енергійно протягом усього дня.

Як худнути при ЦД2Т. 5 питань експерту.

Джерело: _food_association

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин