Розкрито вплив абрикоса на кров'яний тиск: учені знову здивували
Учені рекомендують їсти абрикоси для профілактики серцево-судинних захворювань
Абрикоси можуть допомогти в боротьбі із серцево-судинними захворюваннями, вважають учені / Фото: user15285612/Freepik
Якщо ви хочете тримати під контролем рівень холестерину, тоді вам безперечно варто включити абрикоси до свого раціону.
Деталі
Це натуральне і багате на вітаміни джерело їжі, яке здатне захистити від серцево-судинних захворювань і підвищеного кров'яного тиску, пише Health Digest.
Як йдеться в таблиці Міністерства сільського господарства США, один свіжий абрикос містить 16,8 калорії, 4,55 мг кальцію, а також значну кількість вітаміну С та інших поживних речовин.
Насправді поживний профіль абрикосів настільки широкий, що їх часто називають суперфудом.
Дві речовини в абрикосах, які є особливо важливими, якщо ви хочете знизити рівень холестерину і не переживати через гіпертонію, — це клітковина і калій.
У кожному абрикосі міститься 0,7 грама клітковини та 90,6 мг калію, що забезпечує високу поживну цінність цього фрукта.
Коли шматочки клітковини прикріплюються до частинок холестерину, вона в буквальному сенсі переміщує холестерин по організму і виводить його з нього.
Крім того, оскільки абрикоси багаті калієм, вони можуть захистити від проблем із серцем або судинами. Калій в абрикосах, поряд із клітковиною, робить їх потужним союзником у боротьбі з серцево-судинними захворюваннями.
Американська асоціація серця радить збільшити споживання калію до 2 600 мг на день жінкам. Для чоловіків ця цифра становить 3 400 мг.
Абрикоси містять 90 мг калію на одну порцію, тому
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!