RU UA
1

Дієтологи розкрили неймовірні властивості хурми

Здоров'я 12:45 - 09 серпня 2021

У ягоді міститься у 2 рази більше харчових волокон і мікроелементів, ніж у яблуках

Хурма

Фото: Pexels/Автор - Any Lane

Хурма - це ягода, яка має незвичайний в'язкий смак. Через свій спеціфичний смак вона не така популярна серед українців, як наприклад, яблука або банани. Дієтологи розкрили неймовірні властивості хурми, дізнавшись про них ви обов'язково звернете увагу на цю ягоду.

Корисні властивості хурми

Хурма містить в собі велику кількість бета-каротину. Варто відзначити, що ягода в 2 рази багатша на мікроелементи та харчові волокна, ніж яблука. А також в одному плоді хурми міститься:

  • вітаміни А, С, групи В;
  • калій;
  • рослинна клітковина;
  • магній;
  • кальцій;
  • йод;
  • фосфор;
  • мідь;
  • органічні кислоти;
  • катехіни;
  • таніни;
  • залізо;
  • натрій.

Якщо вживати в їжу один або два плоди на тиждень можна зміцнити імунну систему, омолодити організм і поліпшити стан здоров'я. За словами дієтолога, ягода позитивно впливає на працездатність, здатна заспокоїти нервову систему та тонізувати м'язи. Виявилося, що, з'ївши невеликий шматочок плоду перед прийомом їжі можна підвищити апетит і поліпшити процес травлення.

Присутність хурми в вашому раціоні допоможе уникнути:

  • запору;
  • анемії;
  • розладу шлунка;
  • ожиріння;
  • зниження імунітету;
  • захворювання серцево-судинної системи;
  • нестачі енергії.

Не варто забувати, що яким би продукт не був корисним, його надмірне вживання може згубно позначитися на вашому організмі. Велика кількість хурми може привести до таких наслідки:

  • стрибок цукру в крові;
  • неприбрана шкірка можна травмувати слизову оболонку внутрішніх органів;
  • запори;
  • виразка;
  • непрохідність кишечника.

Хурмою заборонено перекушувати, якщо до цього не було ніякого прийому їжі. Також її не можна їсти тим, у кого надлишок йоду в організмі, хурма в його раціоні буде найлютішим ворогом. Ягоду не слід їсти людям, які страждають мають алергію на йод і непереносимість інших компонентів.

Протипоказання:

  • хурму заборонено їсти людям при спайках в кишечнику, а також запорах;
  • не рекомендується людям, схильним до повноти та швидкого набору зайвої ваги;
  • від хурми краще відмовитися при панкреатиті та захворюваннях 12-палої кишки;
  • з обережністю можна вживати вагітним жінкам;
  • не рекомендується дітям до 10 років;
  • краще не їсти хурму при діабеті.

Нагадаємо, що дієтологи назвали продукт для профілактики хвороб серця та раку.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин