ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

50 назв цукру на етикетках: Виробники часто маскують додані цукри

Здоров'я 16:44 - 03 жовтня 2024

У наш час цукор часто називають головним ворогом здоров'я

Чому ж цукор викликає такий резонанс?

Чому ж цукор викликає такий резонанс?

Редакція META.UA продовжує цікавитися та публікувати топові рекомендації профільних спеціалістів на тему здоров'я та його покращення.

Деталі

Сьогодні редакція публікує поради ГО «Асоціація дорослого та дитячого харчування», яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко.

У наш час цукор часто називають головним ворогом здоров'я. Його звинувачують у збільшенні ваги, проблемах із шкірою, розвитку цукрового діабету 2 типу та хвороб серця, а також залежності від солодкого.

Чому ж цукор викликає такий резонанс? Як швидкий вуглевод, він миттєво підвищує рівень глюкози в крові, що дарує нам відчуття енергії та задоволення. Проте цей ефект триває недовго. Знижуючи рівень цукру, організм починає вимагати нову "дозу" солодкого, що може призвести до залежності.

Більшість цукру приховано в оброблених харчових продуктах, тому ви можете навіть не усвідомлювати, що їсте його. Виробники часто маскують додані цукри під різними назвами в інгредієнтах. Тому варто уважно читати етикетки.

Список назв “прихованого цукру”, щоб ви могли уникати його в продуктах. Гортайте карусель

Чому душевний біль перетворюється на фізичний. Декілька питань експерту.

Джерело: _food_association

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин