ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Гранат: фрукт довголіття, який має неймовірну кількість корисних властивостей

Здоров'я 15:14 - 11 грудня 2024

Його добування може здатися трудомістким, але результат перевершує очікування

Додавайте його до свого раціону й насолоджуйтесь не лише смаком, але й відчутними перевагами для здоров’я

Додавайте його до свого раціону й насолоджуйтесь не лише смаком, але й відчутними перевагами для здоров’я

Редакція META.UA продовжує цікавитися та публікувати топові рекомендації профільних спеціалістів на тему здоров'я та його покращення.

Деталі

Сьогодні редакція публікує поради ГО «Асоціація дорослого та дитячого харчування», яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко.

Гранат — це фрукт із яскравими червоними зернами, які заховані в товстій шкірці. Його добування може здатися трудомістким, але результат перевершує очікування. Цей фрукт не лише смачний, а й має неймовірну кількість корисних властивостей:

  • Антиоксидантний захист

Гранат багатий на поліфеноли, зокрема пунікалагін і елагову кислоту. Вони нейтралізують вільні радикали, зменшуючи запалення та захищаючи клітини від передчасного старіння.

Цікаво, що антиоксидантний потенціал гранату в кілька разів перевищує зелений чай!

  • Підтримка серцево-судинної системи

Поліфеноли в гранаті сприяють зниженню артеріального тиску шляхом блокування ангіотензинперетворюючого ферменту

Крім того, пунікова кислота, основний компонент гранатових кісточок, допомагає знизити рівень “поганого” холестерину та тригліцеридів, зменшуючи ризик атеросклерозу.

  • Підтримка довголіття та здоровʼя мозку

Елагова кислота, яка міститься у зернах, у кишківнику перетворюється на уролітин А — сполуку, що:

  1. сприяє відновленню мітохондрій, які є «енергетичними станціями» клітин
  2. допомагає зменшити запалення у мозку, знижуючи ризик нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера

Це відкриття робить гранат унікальним продуктом для довголіття

  • Краса шкіри

Антиоксиданти граната захищають шкіру від ультрафіолетових променів, зменшують ризик фотостаріння та сприяють загоєнню ушкоджень. А високий вміст вітаміну С допомагає стимулювати вироблення колагену. Тому не дивно, що екстракт гранату навіть додають у косметику.

  • Підтримка травлення

Зерна гранату допомагають нормалізувати травлення завдяки високому вмісту клітковини та протизапальним властивостям. Вони сприяють здоровій мікрофлорі кишечника та покращують моторику травного тракту.

  • Профілактика онкологічних захворювань

Гранат має потенціал зменшувати ризик розвитку раку, зокрема раку простати, молочної залози і товстої кишки

Гранат — це більше, ніж просто фрукт. Його науково доведена користь робить його справжнім скарбом у здоровому харчуванні.

Додавайте його до свого раціону й насолоджуйтесь не лише смаком, але й відчутними перевагами для здоров’я!

Набряки: як впоратися з ними?

Джерело: _food_association

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин