Джерело вітамінів та корисних речовин: 6 найкращих горіхів для вашого організму
Дієтологиня розповіла, які горіхи варто додати в раціон

Який горіх найбільш корисний/Фото: Unsplash
Горіхи - чудовий вибір для здорових перекусів і підвищення вмісту білка в раціоні, адже вони наповнені і рослинним білком, і вітамінами, і мінералами, а також клітковиною. Дієтологиня назвала шість видів горіхів із найвищим вмістом білка.
Деталі
Горіхи володіють безліччю поживних переваг. Дослідження показують, що включення горіхів до раціону допомагає підвищити ситість, підтримати здорову вагу і навіть поліпшити контроль цукру в крові, потенційно знижуючи ризик розвитку інсулінорезистентності. Сертифікований дієтолог Дестіні Муді назвала шість видів горіхів із найвищим вмістом білка.
Фундук

Фундук містить близько 12 грамів білка і 520 калорій на 100 грамів. Високий вміст антиоксидантів у фундуку допомагає боротися із запаленням і зменшує окислювальний стрес. А також знижує ризик серцевих захворювань.
Арахіс

Хоча арахіс "технічно належить до бобових", а не до горіхів, він є чудовим вибором при виборі високобілкових горіхів для перекусу. Арахіс містить найбільшу кількість білка серед усіх інших горіхів. Він також є хорошим джерелом магнію, який допомагає регулювати рівень цукру в крові.
Волоські горіхи

Ці горіхи наповнені корисними для серця жирними кислотами омега-3. Волоські горіхи містять найбільше жирів, ніж будь-які інші горіхи. Це незамінні жирні кислоти, які знижують ризик серцевих захворювань і зміцнюють здоров'я мозку.
Мигдаль

Цей горіх є чудовим джерелом рослинного білка, корисних жирів, клітковини, вітаміну Е (важливого антиоксиданту, що допомагає очищати організм від вільних радикалів і запальних з'єднань) і необхідних мінералів, таких як магній.
Крім того, мигдаль також допомагає знизити рівень холестерину. І в ньому менше жиру, ніж в інших видах горіхів.
Кеш'ю

Ці горіхи знижують рівень холестерину та ризик серцево-судинних захворювань, інсульту і діабету, а й сприяють здоров'ю шкіри, волосся, кісток, м'язів, мозку, нервів та кишечника. Вчені стверджують, що кеш'ю може навіть знизити ризик ранньої смерті.
Фісташки

Фісташки виділяються своїм яскравим зеленим кольором і приємно хрусткою шкаралупою. Однак їх здебільшого використовують саме як закуску для алкогольних напоїв, наприклад, під пиво.
Цей горіх є багатим джерелом клітковини, корисних жирів, вітамінів, мінералів та антиоксидантів, таких як флавоноїди та антоціани, які неймовірно корисні в протизапальних процесах.
Раніше ми ділилися порадами ГО "Асоціація дорослого та дитячого харчування", яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко. Гранат — це фрукт із яскравими червоними зернами, які заховані в товстій шкірці. Його добування може здатися трудомістким, але результат перевершує очікування. Цей фрукт не лише смачний, а й має неймовірну кількість корисних властивостей.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!