ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Джерело вітамінів та корисних речовин: 6 найкращих горіхів для вашого організму

Здоров'я 13:28 - 17 грудня 2024

Дієтологиня розповіла, які горіхи варто додати в раціон

Який горіх найбільш корисний/Фото: Unsplash

Який горіх найбільш корисний/Фото: Unsplash

Горіхи - чудовий вибір для здорових перекусів і підвищення вмісту білка в раціоні, адже вони наповнені і рослинним білком, і вітамінами, і мінералами, а також клітковиною. Дієтологиня назвала шість видів горіхів із найвищим вмістом білка.

Деталі

Горіхи володіють безліччю поживних переваг. Дослідження показують, що включення горіхів до раціону допомагає підвищити ситість, підтримати здорову вагу і навіть поліпшити контроль цукру в крові, потенційно знижуючи ризик розвитку інсулінорезистентності. Сертифікований дієтолог Дестіні Муді назвала шість видів горіхів із найвищим вмістом білка.

Фундук

Фото: Unsplash

Фундук містить близько 12 грамів білка і 520 калорій на 100 грамів. Високий вміст антиоксидантів у фундуку допомагає боротися із запаленням і зменшує окислювальний стрес. А також знижує ризик серцевих захворювань.

Арахіс

Фото: Unsplash

Хоча арахіс "технічно належить до бобових", а не до горіхів, він є чудовим вибором при виборі високобілкових горіхів для перекусу. Арахіс містить найбільшу кількість білка серед усіх інших горіхів. Він також є хорошим джерелом магнію, який допомагає регулювати рівень цукру в крові.

Волоські горіхи

Фото: Unsplash

Ці горіхи наповнені корисними для серця жирними кислотами омега-3. Волоські горіхи містять найбільше жирів, ніж будь-які інші горіхи. Це незамінні жирні кислоти, які знижують ризик серцевих захворювань і зміцнюють здоров'я мозку.

Мигдаль

Фото: Unsplash

Цей горіх є чудовим джерелом рослинного білка, корисних жирів, клітковини, вітаміну Е (важливого антиоксиданту, що допомагає очищати організм від вільних радикалів і запальних з'єднань) і необхідних мінералів, таких як магній.

Крім того, мигдаль також допомагає знизити рівень холестерину. І в ньому менше жиру, ніж в інших видах горіхів.

Кеш'ю

Фото: Unsplash

Ці горіхи знижують рівень холестерину та ризик серцево-судинних захворювань, інсульту і діабету, а й сприяють здоров'ю шкіри, волосся, кісток, м'язів, мозку, нервів та кишечника. Вчені стверджують, що кеш'ю може навіть знизити ризик ранньої смерті.

Фісташки

Фото: Unsplash

Фісташки виділяються своїм яскравим зеленим кольором і приємно хрусткою шкаралупою. Однак їх здебільшого використовують саме як закуску для алкогольних напоїв, наприклад, під пиво.

Цей горіх є багатим джерелом клітковини, корисних жирів, вітамінів, мінералів та антиоксидантів, таких як флавоноїди та антоціани, які неймовірно корисні в протизапальних процесах.

Раніше ми ділилися порадами ГО "Асоціація дорослого та дитячого харчування", яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко. Гранат — це фрукт із яскравими червоними зернами, які заховані в товстій шкірці. Його добування може здатися трудомістким, але результат перевершує очікування. Цей фрукт не лише смачний, а й має неймовірну кількість корисних властивостей.

Джерело: Eat This, Not That!

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин