Дефіцит вітаміну D: у чому небезпека та коли потрібно вживати добавки
З настанням осені рівень вітаміну D знижується

Фото: Pixabay/Автор — qimono
Людський організм виробляє вітамін D під впливом сонячних променів. Проте з настанням осені рівень цієї речовини починає падати.
У Національній службі охорони здоров’я Великобританія (NHS) пояснили, що нестача вітаміну D в організмі може призвести до різних наслідків, в тому числі ослаблення кісток, імунітету, а також болі в м'язах.
Розв'язувати проблему можна завдяки прийманню добавок вітаміну D у вигляді пігулок. За словами фахівців, симптоми нестачі речовини можуть бути непомітними. Слід звернути на кілька ознак:
- часті інфекції;
- хронічна втома;
- біль в кістках та спині;
- повільно загоюються рани;
- біль у м’язах.
Також підняти рівень вітаміну D в організмі можна за допомогою харчових продуктів. До них відносить жирна риба, така як сардини, скумбрія і лосось, червоне м’ясо, печінка і яйця. Але отримати необхідну дозу речовини тільки з їжі складно, тому лікарі радять приймати добавки по 10 мг в день.
Раніше ми розповідали, при яких хворобах не можна їсти цибулю.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!