Лікарі назвали напій, який підвищує ризик розвитку раку

Здоров'я 10:05 - 25 вересня 2021

Їжа здатна не тільки втамувати голод, а й негативно вплинути на здоров'я людини

Лікарі назвали напій, який підвищує ризик розвитку раку

Фото:Vecteezy/Автор- Chaimongkol Khumkhotsoo

Неправильне харчування, пасивний спосіб життя і шкідливі продукти у великих кількостях можуть привести до розвитку різних захворювань. Фахівці з Французького агентства громадської охорони здоров'я з'ясували, що фруктовий сік також не такий корисний, як ми звикли вважати з дитинства.

Дослідники проаналізували дані більш ніж 100 тис. осіб, 79% з яких становили жінки. Вони заповнювали анкети кожні півроку протягом п'яти років спостережень.

У результаті виявилося, що в середньому людина п'є близько 93 мл фруктового соку в день. При цьому додаткові 100 мл цього напою збільшують ризик розвитку всіх видів раку на 18% і ризик появи раку грудей у ​​жінок на 22%.

Результати дослідження опублікували в журналі British Medical Journal: 100% фруктові соки так само, як і інші солодкі напої, пов'язані з розвитком смертельного захворювання.

Вчені зробили припущення, що це може бути пов'язано з впливом цукру, що міститься у соку, на вісцеральний жир, який покриває життєво важливі органи, або підвищенням рівня цукру в крові. В обох випадках шанси захворіти на рак підвищуються.

Раніше ми ділилися, як захистити дитину від ротавірусної інфекції. 

Також радимо почитати результати дослідження про те, що  у немовлят в організмі більше пластику, ніж у дорослих. 

Джерело: British Medical Journal

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів