Чому краще вживати картоплю охолодженою: дієтолог розкрила секрет
Спосіб зробити її більш корисною для нашого здоров'я

Чому краще вживати картоплю охолодженою/Фото: istockphoto
Багато хто з нас любить картоплю — варену, запечену чи навіть смажену. Але чи знали ви, що є спосіб зробити її більш корисною для нашого здоров'я? Як це зробити розповіла дієтолог Світлана Фус.
Деталі
Секрет полягає у тому, щоб після приготування дати картоплі охолонути.
У чому користь? Коли ми охолоджуємо приготовану картоплю, частина звичайного крохмалю перетворюється на так званий резистентний крохмаль (стійкий крохмаль). Цей тип крохмалю не перетравлюється у верхніх відділах травного тракту, а проходить до товстого кишківника, де він стає їжею для корисних бактерій.
Переваги резистентного крохмалю:
- Поліпшення роботи кишківника. Резистентний крохмаль діє як пребіотик, сприяючи росту корисної мікрофлори. Це може зменшувати запалення і покращувати травлення.
- Регулювання рівня цукру в крові. Він уповільнює всмоктування глюкози, допомагаючи уникати різких коливань рівня цукру.
- Підтримка здорової ваги. Такий крохмаль дає довге відчуття ситості, а його калорійність менша, ніж у звичайного крохмалю.
- Зниження ризику запальних процесів. Завдяки ферментації резистентного крохмалю виділяються коротколанцюгові жирні кислоти, які корисні для здоров’я кишківника.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!