ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Чому краще вживати картоплю охолодженою: дієтолог розкрила секрет

Здоров'я 13:30 - 16 лютого 2025

Спосіб зробити її більш корисною для нашого здоров'я

Чому краще вживати картоплю охолодженою: дієтолог розкрила секрет

Чому краще вживати картоплю охолодженою/Фото: istockphoto

Багато хто з нас любить картоплю — варену, запечену чи навіть смажену. Але чи знали ви, що є спосіб зробити її більш корисною для нашого здоров'я? Як це зробити розповіла дієтолог Світлана Фус.

Деталі

Секрет полягає у тому, щоб після приготування дати картоплі охолонути.

У чому користь? Коли ми охолоджуємо приготовану картоплю, частина звичайного крохмалю перетворюється на так званий резистентний крохмаль (стійкий крохмаль). Цей тип крохмалю не перетравлюється у верхніх відділах травного тракту, а проходить до товстого кишківника, де він стає їжею для корисних бактерій.

Переваги резистентного крохмалю:

  • Поліпшення роботи кишківника. Резистентний крохмаль діє як пребіотик, сприяючи росту корисної мікрофлори. Це може зменшувати запалення і покращувати травлення.
  • Регулювання рівня цукру в крові. Він уповільнює всмоктування глюкози, допомагаючи уникати різких коливань рівня цукру.
  • Підтримка здорової ваги. Такий крохмаль дає довге відчуття ситості, а його калорійність менша, ніж у звичайного крохмалю.
  • Зниження ризику запальних процесів. Завдяки ферментації резистентного крохмалю виділяються коротколанцюгові жирні кислоти, які корисні для здоров’я кишківника.

11 продуктів для здоров'я та краси ваших нігтів

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин