ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

"Фрукт кохання": дієтолог розповіла, що їсти для підвищення лібідо

Здоров'я 13:30 - 23 лютого 2025

Манго має все, щоб стати фаворитом у вашому раціоні

"Фрукт кохання": дієтолог розповіла, що їсти для підвищення лібідо

Манго славиться як природний афродизіак/Фото: pexels

Його називають "фруктом кохання" і символом пристрасті. Дієтолог Наталія Самойленко поділилася пікантними (і не лише) властивостями манго.

Деталі

Манго славиться як природний афродизіак, але окрім романтичної репутації, цей фрукт є справжнім джерелом цінних нутрієнтів. У чому ж його унікальність?

Зміцнює імунітет. Манго – це переможна комбінація вітаміну С, провітаміну А та понад 25 каротиноїдів, які підтримують імунну систему. Його яскравий колір — гарний маркер високого вмісту бета-каротину.

Захищає від пошкодження клітин. Манго багате на антиоксиданти, зокрема мангіферин – потужну сполуку, яку часто називають «суперантиоксидантом». Він нейтралізує вільні радикали, зменшує запалення та захищає клітини від пошкоджень. Дослідження свідчать, що мангіферин може мати протиракові та кардіопротекторні властивості.

Крім того, манго є чудовим джерелом вітаміну С — один плід може забезпечити до 60% добової потреби. Вітамін С сприяє виробленню колагену, покращує засвоєння заліза та нейтралізує вільні радикали, уповільнюючи старіння клітин.

Захищає серце та судини. Манго містить речовини, зокрема клітковину, магній та калій, які допомагають знизити рівень "поганого" холестерину та регулюють артеріальний тиск.

Природний афродизіак. Не дарма манго називають "фруктом кохання". Воно містить вітамін Е та бета-каротин, які сприяють підвищенню лібідо та покращенню якості сперми у чоловіків. Ці нутрієнти підтримують гормональний баланс та загальне репродуктивне здоров’я.

Підтримує роботу мозку. Манго містить глутамінову кислоту — нейромедіатор, що сприяє покращенню концентрації, швидкості мислення та пам’яті. А високий вміст вітаміну В6 підтримує роботу нервової системи, допомагаючи зменшити втому та рівень стресу.

Допомагає травленню. Ферменти, що містяться в манго, допомагають розщеплювати білки, покращуючи їх засвоєння, а харчові волокна запобігають закрепам та підтримують мікрофлору кишківника.

Корисне для очей. Один середній манго забезпечує до 15% добової норми вітаміну А, необхідного для підтримки здоров'я сітківки та адаптації очей до темряви. А лютеїн і зеаксантин діють як природний крем від сонця, поглинаючи надлишок світла.

Смачне, корисне, поживне – манго має все, щоб стати фаворитом у вашому раціоні.

Дієтолог назвала корисні властивості оселедця

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин