Їжа, що старить ваші суглоби: від чого варто відмовитися просто зараз?
Що з вашої тарілки спричиняє біль у суглобах

Їсте їх щодня? Ці популярні продукти можуть руйнувати ваші суглоби! Фото: Freepik
Дієтологи попереджають, що деякі продукти можуть спричиняти біль у суглобах. У чорний список потрапили шпинат, щавель, мариновані огірки і помідори.
Шпинат і щавель містять багато оксалатів, які при з’єднанні з кальцієм кісток утворюють камені в нирках і кристалики солі в суглобових капсулах, а це викликає загострення і біль.
Мариновані овочі (помідори і огірки) мають чимало фосфатів, які вкрай негативно впливають на опорно-руховий апарат. Лікарі радять зменшити споживання цих продуктів, аби потім не скаржитися на проблеми.
Медики зауважують, запущений артроз або ревматоїдний артрит вилікувати потім неможливо, однак можна сповільнити розвиток. Варто приділити увагу раціону, вживаючи продукти, які зміцнюватимуть хрящову тканину і запобігатимуть патологічному процесу.
Якщо вас турбують суглоби, то їжте більше продуктів, що є хондопротекторами (відповідають за поліпшення структури хряща речовини). Це курячі та м'ясні хрящі. Окрім того, рекомендують їсти і жирну рибу: лосось, тунець, скумбрія. Вони містять омега-3 жирні кислоти та вітамін D, які сприяють зменшенню запалення та покращують засвоєння кальцію
Ми писали, які продукти дають більше кальцію і захищають кістки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!