RU UA
1

Вчені виявили, що пальмова олія сприяє поширенню ракових клітин

Здоров'я 16:52 - 11 листопада 2021

Кислота, яка міститься в цьому продукті, залишає слід у геномі пухлинних клітин

Вчені виявили небезпечну властивість пальмової олії

Вчені виявили небезпечну властивість пальмової олії/Фото: Рexels

Вчені з Іспанії та США виявили небезпечну властивість пальмової олії. Пальмітинова кислота, яка входить до складу пальмової олії, сприяє метастазуванню раку та поширює ракові клітини.

90% смертей від раку спричинені метастазами, тобто поширенням первинної пухлини на інші органи. Вживання пальмової олії призводить до поширення ракових пухлин та залишає слід у геномі пухлинних клітин.

Раніше вчені припускали, що причиною поширення ракових клітин є високий вміст жирів у продуктах харчування. Однак нові дослідження показують, що агресивність хвороби викликана кислотами, які містяться у пальмовій олії.

Дослідники почали проводити експерименти на мишах. Попередньо можна сказати, що пальмова олія не викликає рак, а поширює ракові пухлини у разі їх наявності.

Раніше ми інформували, в Україні заборонили використовувати пальмову олію у харчових продуктах.

Джерело: MedicalXpress

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин