Експерт назвав смертельну небезпеку домашньої консервації
У 10% консервованих продуктах міститься смертельна інфекція

Експерт розповів про небезпеку консервованих продуктів/Фото: Рixabay
Інфекціоніст Володимир Никіфоров розповів, що домашні заготівлі, соління та консерви є небезпечними для здоров'я і навіть можуть призвести до смерті. Експерт пояснив, що такі продукти потрібно вживати з обережністю, а краще взагалі від них відмовитися.
Справа в тому, що у консервованих продуктах може бути ботулізм. Це небезпечна інфекція, яка може спричинити смерть. Лікар розповів, що 10% споживання домашніх заготовок закінчуються смертю.
Якщо продукт був заражений ботулізмом, людина отримає сильне отруєння. Першими симптомами буде сухість у роті, порушення мови, утруднене дихання та ковтання. При ботулізмі людина може задихнутися, перебуваючи у свідомості.

Лікар розповів, що перші симптоми отруєння можуть виявитися через 6 годин або дві доби. У такому разі слід негайно звернутися до лікаря.
Інфекціоніст зазначив, що встановити присутність токсину ботулізму в соліннях за зовнішніми ознаками не вдасться. Консервна банка з ботулізмом не здувається, не змінює запах, колір та смак. Токсин може бути присутнім у будь-яких домашніх консервах. Тому, щоб убезпечити своє життя, слід відмовитись від вживання таких продуктів.
Раніше ми розповідали, чому літнім людям не можна їсти хліб та крупи.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!