Як підготувати організм до новорічних свят: корисні поради

Здоров'я 15:05 - 21 грудня 2021

Намагайтеся хоча б 30 хвилин щодня виконувати фізичні вправи або стільки ж часу витрачати на ходьбу

Як підготувати організм до новорічних свят: корисні поради

Корисні поради, як підготувати організм до новорічних свят/Фото: Рexels

Наближається час веселих гулянок, смачної їжі, активних вечірок та недоспаних ночей. Новорічних свят чекають усі, однак наш організм тоді зазнає багато негативних впливів. Щоб швидко відновитися після святкувань, потрібно завчасно готуватися до них. Пропонуємо дізнатися, як правильно підготувати організм до новорічних свят.

Спробуйте корисно харчуватися на постійній основі

Жорсткі обмеження у калоріях перед святами - точно не вихід. Коли ви кинетеся у святкову атмосферу із шкідливою їжею, тіло почне посиленими темпами повертати втрачені кілограми. Замість того щоб влаштовувати собі розвантажувальні дні на соках та смузі, переходьте на здорове харчування на постійній основі.

Споживайте білок під час кожного прийому їжі

Білок - важливе джерело щоденної енергії. М'ясо, риба, молоко, яйця, бобові допомагають підтримувати м'язову масу. Дорослій людині потрібно споживати від 1,2 г до 1,6 г білка на кілограм ваги тіла. Дієта на основі білків замінить усі жорсткі обмеження у калоріях та принесе більше користі.

Додайте до  раціону більше овочів та фруктів

Регулярне споживання овочів та фруктів знижує запалення в організмі, що позитивно позначається на роботі всіх органів, а також зміцнює імунітет. Вони можуть зменшити загальну калорійність раціону без контролю за розмірами порцій. Фруктами варто замінити шоколадні вироби під час новорічних свят. 

Віддавайте перевагу цільнозерновим продуктам

Такі продукти - чудова заміна випічці, білому хлібу чи макаронам. Вони позитивно впливають на метаболізм та покращують здоров'я кишечника.

Відмовтеся від "порожніх" калорій

Сюди відноситься будь-яка їжа, яка має мало поживних речовин. Це фастфуд, солодощі, цукор, білий хліб, перероблене м'ясо (консерви, сосиски, ковбаса). Спробуйте повністю відмовитися від них, а натомість споживати корисні аналоги: м'ясо та рибу, овочі та фрукти, мед.

Пийте зелений чай та каву

Ці напої дуже корисні, адже захищають печінку від накопичення жирів та колагену, знижують запалення, покращують показники ферментів у сироватці крові. 

Вживання двох чашок кави в день зменшує ризик виникнення цирозу та фіброзу у людей з наявними проблемами з печінкою. Зелений чай сприяє послабленню запалення та зменшенню жиру в цьому органі.

Не відкладайте заняття спортом

Намагайтеся хоча б 30 хвилин щодня виконувати фізичні вправи або стільки ж часу витрачати на ходьбу. Також ВООЗ рекомендує робити не менше двох силових тренувань на тиждень. Це можна влаштувати не лише у залі, а й вдома.

Споживайте продукти, які корисні для печінки

Рекомендується включити в раціон жирну рибу, риб'ячий жир, горіхи та авокадо. Також позитивно впливають на стан печінки грейпфрут, виноград, чорниця та журавлина.

Раніше ми писали, які продукти потрібно їсти щодня, щоб тримати в нормі рівень вітаміну D.

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин