Найшкідливіші закуски на Новий рік: що краще прибрати зі столу
Їх не варто їсти навіть у звичайні дні

Найшкідливіші продукти на новорічному столі. Фото: Unsplash/Автор- Jay Wennington
Якщо ви вже склали меню на новорічне свято, то варто переглянути його ретельно ще раз. Нутриціологи попереджають про небезпеку деяких продуктів, які ми зазвичай ставимо на стіл у цю казкову ніч.
Шпроти
Під шпротами може ховатися звичайна тюлька, салака і інша дрібна риба. Цей продукт є поєднанням термообробки і обробки його деревним димом. Шпроти можуть містити бензапірен - один з найнебезпечніших канцерогенів, який здатний накопичуватися в організмі. Окрім цього, вони ще дуже калорійні: 363 ккал на 100 грамів, жирів - 32,4, а білків - 17,4. Лікарі радять уникати цієї риби, оскільки вона ще дуже солона. А надлишок може стати причиною не лише підвищення тиску, але навіть привести до гіпертонічного кризу, інсульту або інфаркту.
Маринади
Не споживайте продукти, які містять у складі цукор, спеції, оцет, вино. Тому, якщо вам доводиться обирати між маринованими і солоними стравами, для організму краще будуть останні.
Газовані напої
Вони мають у складі чимало барвників і цукру, тож замінити їх варто на морс, компот, узвар або пряний чай.
Майонез
Нутриціологи рекомендують зменшити кількість страв на столі, які пов'язані з майонезом, наприклад, "шуба", "олів'є", "мімоза" та інших.
Солодощі
Щоб не скаржитися на проблеми зі шлунком і зубним болем, необхідно замінити ці трансжири та цукор на фрукти, адже вітамінний заряд точно ніколи не завадить.
Читайте про те, що у Кабміні розглядають можливість встановлення спеццін на продукти.
Також дізнайтеся, які продукти погіршують якість сну.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!