Перекус без шкоди для фігури: як обрати корисний протеїновий батончик
Чого не повинно бути у складі продукту

Як обрати корисний протеїновий батончик/Фото: istockphoto
У сучасному світі, де людина зазвичай живе в активному ритмі, часто не вистачає часу, щоб перекусити. Тому багато людей обирають протеїнові батончики. Дієтолог Вікторія Радісна розповіла, як серед різномаїття на прилавку обрати той самий.
Деталі
Основні критерії вибору:
1. Вміст білка
✔ Не менше 15-20 г білка на батончик (краще 20-30 г).
✔ Джерела білка: ізолят сироваткового, казеїнового, яєчного або рослинного білка (гороховий, соєвий).
❌ Уникай колагену як основного джерела білка – він не містить усіх необхідних амінокислот.
2. Вміст вуглеводів
✔ До 10 г вуглеводів на батончик (а краще – 5-8 г).
✔ Мінімум цукру (до 3-5 г, а ще краще – без нього).
❌ Уникай батончиків із глюкозним сиропом, кукурудзяним сиропом, фруктозою.
3. Вміст клітковини
✔ Бажано 5-10 г клітковини.
✔ Хороші джерела: інулін, цикорій, клітковина насіння льону, чіа чи псиліум.
4. Жири
✔До 5-10 г корисних жирів – бажано з горіхів, насіння, кокосової або какао-олії.
❌ Уникай трансжирів та пальмової олії у складі.
5. Додаткові компоненти
✔ Добре, якщо батончик містить вітаміни, мінерали або суперфуди (наприклад, горіхи, ягоди, льон).
❌ Мінімум штучних підсолоджувачів, консервантів, барвників.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!