Чим шкідлива копчена риба і кому її не можна їсти
Дієтолог розповів про небезпеку копченої риби

Експерт розповів, кому не можна їсти копчену рибу/Фото: Unsplash
Як відомо, риба є дуже корисним дієтичним продуктом, проте деякі види риби приносять більше шкоди, ніж користі. Дієтолог Олександр Кущ розповів, чим шкідлива копчена риба і кому варто відмовитись від вживання цього продукту.
Деталі
Експерт розповідає, що при копченні риба зберігає весь білок і калорії, проте вона перетворюється на продукт із посиленим смаком і краще засвоюється, тому існує ризик переїсти. Вживання копченої риби може вплинути не тільки на фігуру, а й здоров'я. У ній знаходяться шкідливі канцерогени і можуть зберігатися паразити (гельмінти, опісторхи, широкий лентец).
Читайте також: Чому літнім людям не можна їсти хліб та крупи
Також цей продукт не можна вживати людям, які страждають від захворювань сечостатевої або серцево-судинної системи. Це пов'язано з високим вмістом солей. Дієтолог рекомендує не давати копчену рибу дітям, її краще відварити або приготувати на пару.
Раніше ми ділилися списком найнебезпечніших консервантів у продуктах. Деякі з цих добавок можуть серйозно зашкодити здоров'ю.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!