Корисно чи шкідливо: нутриціолог розповіла, до яких наслідків можуть призвести суші

Здоров'я 16:30 - 27 січня 2022

Дізнайтеся, у чому користь та шкідливість популярного делікатесу

Суші

Нутриціолог Марина Боржемська розповіла про небезпеку суші та ролів / Фото: Pexels

За останні кілька років багатьом полюбилися суші та роли. Більшість думає, що вони корисні та дієтичні. Адже ці делікатеси готуються з натуральних та корисних інгредієнтів. Але так чи це? Фітнес-тренер та нутріціолог Марина Боржемська розповіла, до яких наслідків можуть призвести суші та роли.

Читайте також: що потрібно знати про корисні властивості розмарину

Шкідливість суші

За словами Марини, головною небезпекою цих делікатесів є сира риба. Адже головний інгредієнт який завжди зберігається правильно.

Також суші можуть викликати порушення в роботі щитовидної залози, що може призвести до важких наслідків. А у всьому виною головне джерело йоду – водорості норі.

Багатьом подобається соєвий соус, адже він надає сушам особливого смаку. Однак він особливо небезпечний для гіпертоніків, адже здатний підвищувати тиск. Крім того, до його складу входить велика кількість солі, яка затримує рідину в організмі та відкладається у суглобах.

Без уваги не залишився і головний інгредієнт ролів та суші – рис. Після обробки він втрачає деякі корисні речовини, що позначається на фігурі. Нутриціолог підсумувала:

Так що не варто зловживати японською кухнею і їсти суші надто часто. І важливо не їсти ввечері. Це не найдієтичніша і корисна страва з варіантів, які оточують нас. Але іноді побалувати можна – як і у всьому, потрібна міра

Користь суші та ролів

Марина зазначила, що суші можуть бути корисними:

Свіжі та правильно приготовлені роли та суші – благотворна та поживна страва. Один з основних компонентів – морська риба, а вона містить велику кількість вітамінів та мікроелементів.

У невеликій кількості водорості норі принесуть організму велику кількість корисних речовин, наприклад, вітамін Е, С, ретинол та йод.

Імбир, соєвий соус і васабі мають антибактеріальну, антисептичну та імуностимулюючу дію. Вони сприятливо впливають на нервову систему, виступають антиоксидантами та антидепресантами.

Раніше ми повідомляли, що вівсянка визнана здоровим продуктом, але ця каша не завжди може бути корисною. Ми розповімо, чим шкідлива вівсянка і кому не можна її їсти.

Джерело: uzelkova.marina (Instagram)

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин