Ваш улюблений зефір може бути шкідливим: дізнайтеся, як його розпізнати
А ви знаєте, який зефір краще не купувати?

Колір, термін та цукор: названо головні ознаки найшкідливішого зефіру на прилавках України. Фото: Freepik
Зефір, який так подобається багатьом, насправді приносить велику шкоду для організму. Він підвищує ризик розвитку діабету 2 типу і серцево-судинних захворювань, спричиняє карієс і ожиріння. Розповідаємо, який зефір краще не купувати на прилавках магазинів.
Яскравий зефір
Натуральний зефір має бути кремового або блідо-рожевого, білого відтінку. Чим більше яскравих кольорів (зелений, блакитний, червоний та ін.) має, тим більше там штучних барвників, які можуть викликати алергію та інші негативні наслідки для здоров’я.
Зефір, який може зберігатися до року
Зефір насправді може пролежати тільки до двох місяців. Якщо ви бачите, що вказано значно довший термін зберігання, то це означає, що там містяться консерванти такі як цитрат натрію (E331). Він викликає гіпертонію, алергічні реакції.
Зефір містить купу цукру
У 100 грамах зефіру може нараховуватися до 68 грамів цукру, що погано впливає на мікрофлору кишківника, підіймає рівень цукру в крові та сприяє ожирінню.
Зефір з пальмовою олією та маргарином
Виробники намагаються максимально здешевити при виробництві зефіра, тому додають пальмову олію або маргарин, аби структура виглядала кращою, а термін зберігання був довшим. Вказані інгредієнти містять трансжири, які підвищують рівень "поганого" холестерину та збільшують ризик серцево-судинних захворювань.
Обирайте зефір, який виготовляють із яблучного або фруктового пюре, білків яєць, агар-агару чи пектину, цукру та води. Не ведіться на красивий колір, купуйте білий або кремовий зефір. Натуральний зефір має бути м'яким, легко стискатися пальцями, не липнути до рук та не мати сильно вираженого запаху або смаку.
Ми ділилися, які 5 продуктів зроблять вас щасливішими
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!