Чим небезпечне зловживання білком: відповідь дієтологів змусить переглянути раціон
Багато хто вважає, ніби надмірне поїдання білкових продуктів зміцнить їхнє здоров'я, але так відбувається далеко не завжди

Фото: Freepik
Якщо вірити стандартним рекомендаціям фахівців у галузі дієтології, щоденна кількість білків у раціоні має перебувати на рівні 15-20%.
Деталі
Але при цьому важливо врахувати один фактор, який багато хто чомусь ігнорує: індивідуальні особливості.
У виданні The Telegraph зазначають, що далеко не всі джерела цінного будівельного матеріалу для м'язів несуть користь організму.
Найчастіше під час набору м'язової маси рекомендують їсти яйця. Останнім часом до них у компанію додався ще сир рикота.
Деякі маркетологи розкусили покупців, які прагнуть знайти струнку фігуру, тому стали наносити на упаковку інформацію з акцентом на велику кількість білка.
За словами дієтолога Клер Торнтон-Вуд, багато хто отримує стільки білка, скільки потрібно їхньому тілу, зі стандартного раціону.
На 1 кг ваги припадає всього 0,75 г цієї речовини, хоча при досягненні 50-річного віку норма збільшується вже до 1 г на кг ваги.
Однак що старшою стає людина, то гірше він засвоюється. Експерт зазначає, що за відсутності активних тренувань, багаті на білок продукти вживати безконтрольно немає сенсу, адже він просто виводиться з організму.
А якщо надто часто вживати червоне м'ясо, то можна замість поліпшення здоров'я заробити проблеми з серцем і судинами.
Нагадаємо, ці продукти крадуть ваші роки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!