Медики назвали популярний продукт, який підвищує тиск

Здоров'я 14:13 - 21 лютого 2022

Цей продукт може підвищити артеріальний тиск і погано вплинути на здоров'я серцево-судинної системи

Фахівці назвали рибу, яку краще не вживати гіпертонікам

Експерти розповіли, яка риба погано впливає на артеріальний тиск/Фото: Ian Waldie/Getty Images

Гіпертонія, тобто хронічний підвищений тиск, є причиною виникнення багатьох важких хвороб серцево-судинної системи, зокрема інфаркту та інсульту. На підвищення тиску часто впливає стиль харчування, зокрема певні продукти. Одним з таких продуктів медики називають в'ялену рибу.

Чому в'ялена риба підвищує тиск

Експерти зазначають, що в'ялення риби полягає у видалені з неї води, що дозволяє їй довше зберігатися, але також призводить до концентрації солі у ній.

Читайте також: Топ-5 натуральних напоїв, які допоможуть позбавитися від зайвих кілограмів

Продукти з великим вмістом солі небезпечні для гіпертоніків, адже сіль змушує організм утримувати воду, яка дає додатковий тиск на стінки кровоносних судин.

Проте, це не означає, що усю рибу не варто їсти людям з підвищеним тиском.  Медики рекомендують для здоров'я серця вживати жирні лосось, сардини, скумбрію, оскільки вони багаті важливим типом поліненасичених жирів омега-3, які допомагають знизити кров'яний тиск.

Раніше ми писали, що дієтолог назвала чудодійний напій, який сповільнює процес старіння. Гарячий напій допоможе не лише уповільнити процес старіння, а й зміцнити імунітет.

Джерело: Express

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1