Цей веганський суперфуд не лише збагатить смак ваших страв
Колись їх використовували для підтримки сил солдатів

Сьогодні ж вони можуть підтримати ваш імунітет та, можливо, навіть знизити холестерин
Редакція META.UA продовжує цікавитися та публікувати топові рекомендації профільних спеціалістів на тему здоров'я та його покращення.
Деталі
Сьогодні редакція публікує поради ГО «Асоціація дорослого та дитячого харчування», яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко.
Збагатіть свій раціон смаком та користю з харчовими дріжджами! Харчові дріжджі – інактивована форма дріжджів Saccharomyces cerevisiae – з пікантним сирним смаком умамі є цінним доповненням до раціону, особливо веганського. Існують незбагачені та збагачені (зокрема вітаміном B12) види.
Вони є джерелом повноцінного білка, вітамінів групи B, мінералів (цинк, селен, марганець, молібден) та антиоксидантів (глутатіон, селенометіонін).
Містять альфа-манан та бета-глюкан, що можуть підтримувати імунітет (потрібні додаткові дослідження). Одне дослідження показало потенційне зниження холестерину бета-глюканом дріжджів. Вживають як сирну приправу (2-4 ч.л.) до різних страв (до супів, салатів, пасти та інших страв для сирного акценту та додаткової користі). Цікаво, що колись їх використовували для підтримки сил солдатів! Використовувалися як дешеве джерело поживних речовин ще з початку ХХ ст.
Відчуйте силу руколи! Її пікантний смак – ознака високого вмісту корисних біоактивних речовин.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!