Чи потрібно остерігатися хліба та круп: дієтолог розвіяла міф про шкоду глютену

Здоров'я 20:49 - 17 травня 2022

Дієтолог розповіла про шкоду та користь глютену

Дієтолог розповів, чи шкідливий глютен і чи варто від нього відмовитися/Фото: Uunsplash

Дієтолог розповів, чи шкідливий глютен і чи варто від нього відмовитися/Фото: Uunsplash

Серед деяких прихильників правильного харчування існує міф про шкоду глютену. Дієтолог розповіла, чи правда глютен шкідливий для здоров'я і чи варто остерігатися хліба та круп.

Деталі

Дієтолог, психолог, консультант із здорового харчування Ксенія Рен розповіла, що більшості людей не варто остерігатися глютену. Сам по собі глютен не є небезпечним, проте існує непереносимість глютену, це генетичне захворювання зустрічається у 1% населення планети.

Дієтолог розповіла, що якщо ви не страждаєте від непереносимості глютена, то вам не слід його остерігатися. Експерт зазначила, що деякі люди, які намагаються уникати глютену, відмовляються від хліба та круп, проте цей білок міститься і в інших продуктах.

Найбільше глютена міститься у таких продуктах:

  • ковбаса;
  • сосиски;
  • сир;
  • морозиво;
  • пиво.

Хліб і випічка теж може не містити глютена, якщо вона виробляється з бездрожжевого або безглютенового тіста, тобто помелу борошна. Яскравим прикладом може бути цільнозерновий хліб. Така випічка корисна насамперед тим, що в ній краще зберігаються корисні мікроелементи, вона покращує роботу кишківника, а не тільки тому, що в такому хлібі просто немає глютену.

Кальцій – найпоширеніший мінерал у тілі людини. Це мінеральна речовина, яка потрібна для будови та підтримки здоров'я кісток. Кальцій міститься у молоці, а й інших продуктах. Раніше ми розповідали про п'ять несподіваних продуктів з максимальною кількістю кальцію.

Джерело: Сьогодні

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин