Рукола: кому варто відмовитися від споживання та чим вона може нашкодити
Ця рослина має багато поживних речовин, однак деяким людям їсти її небезпечно

Чому деяким людям не варто їсти руколу/Фото: Рexels
Лікарі розповіли, чим популярна у літній сезон рукола може нашкодити. Пряна трава з італійською назвою стала незамінним інгредієнтом у салатах, однак її споживання для деяких людей небажане.
Корисні властивості руколи
Рукола багата на антиоксиданти, які можуть захистити від пошкодження ваших клітин або взагалі запобігти цьому. У продукті також є глюкозинолати, які надають гіркий смак і сильний запах. Вони можуть захистити вас від деяких видів раку, включаючи рак молочної залози, простати, легенів і товстої кишки.
Рукола також може боротися із запаленням. Вона містить достатньо вітаміну К, що корисний для кісток. Ця рослина — багате джерело кальцію, вітаміну С, бета-каротину. Вона містить залізо, фолієву кислоту, магній, цинк, натрій.
Кому може нашкодити споживання руколи
Лікарі не забороняють категорично споживати цю зелень, однак деяким людям все ж варто бути обережними. Тим, хто приймає антикоагулянти для розрідження крові, їсти руколу не рекомендується. Вітамін К, що міститься в ній, може перешкоджати дії препаратів.
Також через велику кількість щавлевої кислоти в складі рослини можуть утворюватися камені в нирках у тих людей, які схильні до даного захворювання. Не варто їсти руколу у великих кількостях при гастриті з підвищеною кислотністю, захворюваннях печінки, подагрі, аутоімунних захворюваннях.
Раніше ми писали, кому заборонено їсти редиску. Дізнайтеся, яким людям рекомендують споживати цей овоч у малих кількостях.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!