Кому і чому не можна їсти черешню — поради лікарів
Фахівці також назвали оптимальну добову норму ягоди

Користь і шкода черешні. Фото: Unsplash/Автор - Олена Можвіло
Літня пора принесла смачні та соковиті ягоди, серед яких чільне місце займає солодка червонобока красуня — черешня. Незважаючи на вітамінну користь, ці ягоди можуть зашкодити здоров'ю. Лікарі пояснили, кому категорично заборонено споживати черешні.
Не можна вживати черешню людям:
- які мають діабет, адже ягода містить чимало цукру
- які страждають на алергію
- які мають проблеми з кишківником, виразку, гастрит, підвищену кислотність і схильність до метаболізму. Вживання великої кількості черешні за раз (більше 300-400 грам) може привести до здуття живота, газоутворення, діареї
- які сидять на дієтах, адже, як ми зазначали вище, черешня має високий вміст цукру
Окрім цього, з обережністю треба давати черешню маленьким дітям. Дієтологи наголошують, що у дітей, особливо в маленькому віці, в силу незрілості ферментативної функції підшлункової залози можуть бути висипання.
Читайте також: Чим корисна полуниця та як правильно обирати цю ягоду
Скільки можна з'їсти ягід і з якими продуктами краще не поєднувати
- Черешню не варто споживати відразу після прийому їжі, щоб уникнути газоутворення і нетравлення шлунка
- Не варто їсти відразу багато черешні, може виникнути діарея
Щоб не мати проблем із животом, краще споживати не більше 300 г черешні за один раз. Денна норма цієї ягоди в раціоні не повинна перевищувати 1 кг
Додамо, найсмачніші і корисні ягоди доступні тільки в розпал сезону - з кінця червня по середину липня. Рання черешня менш корисна. Не забувайте, що зберігати її потрібно в холодильнику в паперовому пакеті або пластиковій ємності.
Рекомендуємо дізнатися, чому корисно їсти огірки та кому вони можуть нашкодити.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!