Який сніданок може підвищити ризик розвитку раку — вчені

Здоров'я 14:59 - 26 червня 2022

Перевірте, чи не їсте ви цю шкідливу страву вранці

Шкідливі продукти для сніданку

Який сніданок є небезпечним для вашого здоров'я. Фото: Pexels/Автор- Emrah Tolu

Більшість людей споживає на сніданок досить просту в приготуванні страву, але досить небезпечну для здоров'я. Мова йде про омлет або яєчню.  Вчені провели дослідження та пов'язали споживання великої кількості яєць з підвищеним ризиком розвитку раку.

У дослідженні взяли участь експерти з різних країн світу. Вони підтвердили зв'язок між холестерином, який міститься у яйцях, з підвищеним ризиком смерті від певних захворювань, зокрема серцевих хвороб та раку.

Фахівці проаналізували 55 наукових праць, які містили дані про майже 2,8 млн осіб.

У підсумку з'ясувалось, що кожне спожите яйце збільшує ризик смерті від серцевого захворювання на 7%, а від раку на цілих 13%.

У групі ризику перебувають ті люди, які з'їдають в середньому половину яйця в день або додають цей продукт в свій раціон три рази на тиждень

Читайте також: Що відбувається із серцем у сильну спеку та як йому допомогти

Які корисні продукти для сніданку

Вівсянка

Каша багата на поживні речовини, має бета-глюкани - розчинне в’язке харчове волокно, яке допомагає людині довше відчувати насичення і може сприяти зниженню рівня холестерину.

Окрім цього, овес багатий на антиоксиданти, омега-3 жирні кислоти, фолієву кислоту та калій.

Горіхи

Якщо ви не споживаєте м'яса, то можете сміливо горіхи.  Вони містять білок, антиоксиданти, магній, калій і корисні для серцево-судинної системи жири.

Горіхова паста універсальна, адже її можна намастити на тост, додати до вівсянки або йогурту, або їсти разом зі свіжими фруктами і ягодами.

Кисломолочний сир

Він багатий на білок і здатен надовго подолати голод. Сир містить вітаміни групи В, вітамін А і кальцій.

Його можна їсти як окрему страву або змішувати з чимось.

Ми рекомендуємо дізнатися, чому вранці болить голова. Лікар назвала 5 поширених причин, на які варто звернути увагу. 

Джерело: Frontiers in Nutrition

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин