ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Додайте ці фрукти до раціону – і забудете про втому та проблеми зі шкірою

Здоров'я 14:40 - 22 травня 2025

Їжте це, щоб довше залишатися молодими та енергійними

Додайте ці фрукти до раціону – і забудете про втому та проблеми зі шкірою

Додайте ці фрукти до раціону – і забудете про втому та проблеми зі шкірою / Фото: Freepik

Фрукти з цього переліку наповнені найбільшою кількістю антиоксидантів, тож варто частіше вживати їх, щоб потурбуватися про своє здоров'я та самопочуття. У них навіть більше антиоксидантів, ніж має зелений чай. І хоча їхня кількість може варіюватися залежно від умов вирощування, збору та обробки (як і у випадку із зеленим чаєм), ось шість смачних фруктів, які здатні винятково вплинути на ваш фізичний стан.

Яблука

Деякі з поліфенольних антиоксидантів, які ви знайдете в яблуках, включають кверцетин і фенольні кислоти, але цей осінній улюбленець також містить вітамін С - ще один популярний антиоксидант, що забезпечує неймовірну підтримку імунітету. Високий вміст клітковини та води в цьому улюбленому фрукті осіннього врожаю також покращує здоров'я кишківника, метаболізм та здоров'я клітин.

Ожина

Часто, чим темніший фрукт, тим більше в ньому антиоксидантів. Плоди фіолетового та синього кольору зазвичай мають вищу концентрацію. І ожина - не виняток. Ці яскраві фіолетові плоди насичені антиоксидантами, такими як антоціани, флаваноли, фенольні кислоти та вітамін С, які допомагають запобігти хронічним захворюванням, а також щоденній застуді. Але крихітне насіння та шкірка цих ягід також означають, що вони надзвичайно багаті на клітковину - на додаток до вражаючої кількості калію та вітаміну А, якими вони можуть похвалитися. Ці поживні речовини в поєднанні підтримують здоров'я кишківника, серця та очей.

Грейпфрут

Цитрусові, такі як грейпфрут, є відомими джерелами антиоксиданту вітаміну С, але багато хто може не здогадуватися про всі інші антиоксиданти, які містить цей гіркий цитрус. Завдяки високому вмісту флавоноїдів і фенольних кислот, а також клітковини, вітаміну А, фолатів і калію, грейпфрут сприяє зміцненню імунітету, здоров'ю кишківника, серця, очей і метаболізму.

Чорниця

Подібно до ожини, чорниця є одним з найбільш насичених антиоксидантами продуктів, які ви можете знайти - її темно-синій колір є беззаперечною ознакою. Антоціани та кверцетин - одні з найвідоміших поліфенольних антиоксидантів, що містяться в чорниці, хоча вона також багата на марганець і вітамін К, які зміцнюють здоров'я кісток і серця.

Сливи

Хоча про сливи часто забувають, вони не лише надзвичайно смачні, але й неймовірно поживні, оскільки є вражаючим джерелом антиоксидантів, таких як фенольні кислоти та антоціани, а також вітаміну С. Крім того, вони містять велику кількість вітаміну А, вітаміну К та клітковини, які покращують здоров'я очей, кісток, серця та кишківника. Ці фрукти зазвичай можна знайти свіжими лише в сезон (в середині літа). Однак їхні сушені аналоги, чорнослив, можна знайти в цілісному вигляді або у вигляді соку цілий рік, щоб підтримати травлення та імунітет.

Гранати

У цьому популярному фрукті також міститься значна кількість фолатів і калію, які сприяють підвищенню енергетичного обміну, гідратації та здоров'ю серця. Гранатовий сік - це поцілунок шеф-кухаря, якщо його вживати в чистому вигляді або додавати до коктейлів, а гранатові шроти - ідеальний самостійний перекус або доповнення до йогурту, вівсянки та салатів. Салат зі шпинату з ягодами та гранатом - ідеальний варіант для перекусу.

Нещодавно ми розповідали про овочі, які замінять психолога.

Джерело: Real Simple

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин