Не лише висока калорійність: дієтолог назвала причини, чому їсти смажене шкідливо

Здоров'я 14:52 - 02 серпня 2022

Канцерогенні речовини, які можуть утворюватися при смаженні, дуже отруйні

Не лише висока калорійність: дієтолог назвала причини, чому їсти смажене шкідливо

Чому смажене їсти небезпечно/Фото: Рexels

Дієтолог Світлана Фус назвала три основні причини, чому їсти смажене шкідливо. Це не лише через високу калорійність таких страв. 

Чому їсти смажене шкідливо

Жирність

Смажать традиційно на рослинній олії або тваринному жирі. Відповідно смажена страва жирніша за варену. 

Процес смаження змінює якість їжі і в рази збільшує її калорійність, з'являється надлишок жиру. 

Обвуглювання

Смачна хрустка скоринка має дуже низьку поживну цінність. Чим краще і ретельніше просмажена скоринка, тим менше білка засвоїть організм з такої їжі.

Канцерогени

Канцерогенні речовини, які можуть утворюватися з жиру при смаженні, дуже отруйні. Дієтолог розповіла, як вони з'являються. Світлана Фус каже:

У кожного жиру чи олії своя "точка димлення". Це температура, при якій олія в буквальному сенсі димить. Напевно, ви бачили це на власні очі. Саме після точки димлення в жирі лавиноподібно утворюються канцерогени. Задиміла олія на сковороді? Виливайте її, тепер вона отруйна! ⁣⁣⠀⁣⁣⠀

Як правильно готувати їжу за допомогою смаження

Якщо у вас немає проблем зі здоров'ям, ви вживаєте помірно смажену їжу, готуєте її на невеликій кількості олії і слідкуєте за температурою смаження, тоді можна не турбуватися.

Раніше ми писали, як їсти солодке і не повніти. Ці способи допоможуть ласунам зберегти фігуру. 

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин