Багата вітаміном C та антиоксидантами: названо 6 корисних властивостей сливи
Розповідаємо, чим корисна слива та кому її їсти не варто

Названі корисні властивості сливи/Фото: Pexels
Влітку слива стає незамінним інгредієнтом для десертів, однак лікарі рекомендують споживати цей фрукт окремо. Ми розповімо, чим корисна слива та як вона впливає на організм.
Слива: 6 корисних властивостей
Імунітет
Фрукт багатий вітаміном C, фітонутрієнтами і антиоксидантами. Ці компоненти знижують ризик розвитку онкології і уповільнюють старіння клітин.
Ротова порожнина
Відвар з кісток сливи лікує виразки в роті і на яснах, а також допомагає усунути неприємний запах і зменшує біль в горлі.
Кістки
Оскільки слива - відмінне джерело вітаміну C, регулярне вживання цього фрукта допомагає відновити щільність кісткової тканини у літніх людей.
Також флавоноїди у складі сливи зменшують ризик розвитку остеопорозу, особливо у літніх жінок.
Серце і судини
Регулярне вживання чорносливу допомагає нормалізувати артеріальний тиск. Це знижує рівень розвитку серцево-судинних захворювань, таких як інсульт і серцевий напад.
Нервова система
Слива містить вітамін В6. Він нормалізує роботу нервової системи. У складі фрукту є гормон, який покращує увагу і сприяє міцному сну.
Травлення
Слива вважається корисною для травної системи, адже вона багата харчовими волокнами, сорбітом і ізатіном.
Кому не можна їсти сливу
Сливи мають проносний ефект, тому їх не можна їсти тим, у кого діарея. Фрукт досить калорійний, особливо у вигляді сухофруктів, тому потрібно враховувати це, якщо ви дотримуєтеся дієти.
Сливи і чорнослив не рекомендується їсти годуючим жінкам, щоб у дитини не було розладів харчування.
Раніше ми писали, кому не можна їсти кавун. Потрібно бути обережним хворим цукровим діабетом, а також людям, які страждають підвищеною схильність до набряків.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!