RU UA
1

Знижує холестерин та ризик діабету: корисні й маловідомі властивості кукурудзи

Здоров'я 14:57 - 06 вересня 2022

Кукурудза є однією з найпопулярніших сільськогосподарських культур у світі й з'являється на столах десятків мільйонів сімей у світі кожного дня

Зерна кукурудзи в мисочці

Знижує холестерин й покращує травлення: корисні властивості кукурудзи, про які ви не знали/Фото: Cats Coming/Pexels

Кукурудза є основним продуктом в сотнях мільйонах домівок по всьому світу. Йдеться не лише про зварений качан рослини, але й про кукурудзяний хліб, консервовані зерна, кукурудзяний суп та інше. Однак, не лише універсальність цього смачного овоча робить його таким чудовим доповненням до їжі — він також має багато корисних властивостей, про які більшість людей можуть навіть не здогадуватися.

Кукурудза може знизити рівень холестерину

Фото:  Wouter Supardi Salari/Unsplash

Якщо ви маєте потребу підтримувати здоровий рівень холестерину, у цьому може допомогти додавання невеликої кількості кукурудзяної олії до вашого раціону. Дослідження 2018 року, опубліковане в The Journal of Nutrition, показало, що серед групи з 25 дорослих з високим рівнем холестерину споживання чотирьох столових ложок кукурудзяної олії на день знизило рівень холестерину більше, ніж споживання кокосової олії.

Кукурудза може знизити ризик виникнення діабету

Трохи фіолетової кукурудзи (маїсу) у меню може бути ключем до утримання діабету та пов’язаних з ним ускладнень. Дослідження in vitro 2018 року, опубліковане в PLOS One, показало, що пігменти антоціанів, знайдені у фіолетовій кукурудзі, пов’язані з покращеним поглинанням глюкози та збільшенням секреції інсуліну.

Ця кукурудза також активує рецептор-1 вільної жирної кислоти та глюкокіназу - двох біологічних маркерів, пов’язаних зі зниженням ризику діабету.

Користь для кишківника

Здоровий баланс кишкових бактерій має важливе значення не тільки для підтримки здоров’я травного тракту, але й для підтримки здоров'я всього організму, оскільки приблизно 70 відсотків імунної системи розташовано саме в кишечнику.

Додавання трохи кукурудзи у раціон може допомогти зберегти важливий баланс кишкових бактерій. Дослідження 2016 року, опубліковане в PLOS One, виявило, що розчинна кукурудзяна клітковина має пребіотичний ефект, збільшуючи кількість корисних біфідобактерій у травному тракті.

Кукурудза прискорює травлення

Фото: Gastro Editorial/Unsplash

Якщо ви намагаєтеся прискорити свій "млявий" травний тракт, трохи кукурудзи може стати в пригоді. Дослідження 2013 року, опубліковане в The Journal of Nutrition, показало, що споживання полідекстрози та розчинної кукурудзяної клітковини, які містяться в цьому популярному овочі, пов’язане з більш частим випорожненням.

Попкорн залишає вас ситим довше

Перекус у вигляді попкорну може довго підтримувати відчуття ситості. Трохи попкорну може допомогти закрити проміжок між прийомами їжі, коли ви відчуваєте себе голодним.

Дослідження, опубліковане в European Journal of Nutrition, показало, що попкорн має індекс насичення 154%, у порівнянні з білим хлібом, в якого індекс насичення становить 100%. Окрім цього, дослідження 2012 року, опубліковане в журналі Nutrition Journal, показало, що попкорн із низьким вмістом жиру є ситнішим, ніж картопляні чипси з високим вмістом жиру.

Раніше ми назвали топ-6 продуктів, які ідеально підходять для перекусу. Фітнес-тренер розповіла, якими продуктами можна перекусити, щоб не нашкодити своїй фігурі.

Джерело: Eat This, Not That!

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин