RU UA
1

Вчені розповіли, чому корисно з'їдати 2 яблука на день

Здоров'я 15:44 - 10 вересня 2022

Дізнайтеся, що корисніше: випити склянку соку чи з'їсти яблуко

Користь від яблук

Корисні властивості яблук. Фото: Unsplash/Автор- Jeremy Bezanger

Журнал American Journal of Clinical Nutrition опублікував результати цікавого дослідження, яке розкрило неймовірну користь яблук. Вони позитивно впливають на організм людини. 

Якщо ви з'їдатимете щоденно по два яблука, то зможете знизити рівень холестерину,  ризики серцевого нападу та інсульту.

У ході дослідження вдалось, що для такого позитивного впливу на здоров'я необхідно вживати саме два яблука, а не пити сік. В експерименті взяли участь 40 людей, половина щодня протягом восьми тижнів з’їдала по два яблука, а інші – випивали сік, який містив кількість цукру, як у двох яблуках.

Читайте також: 6 продуктів, які засвоюються краще після термічної обробки

Обидві групи не могли змінювати нічого в своєму раціоні, робити фізичні вправи, приймати ліки. Вони мали записували все, що  споживали та пили впродовж цього періоду. Через декількох тижнів групи помінялися місцями та продовжили експеримент. 

Учені підсумували,  коли люди вживали цілі яблука, а не яблучний сік, рівень холестерину у їхній крові був нижчий. Тому сполуки, що містяться в цілих яблуках впливають на зміцнення здоров’я серця. Позитивний вплив на організм чинять клітковина, поліфеноли та антиоксиданти, які містяться в цілих яблуках.

Корисні властивості яблук 

  • Яблука багаті на пектин, специфічний тип харчових волокон, які впливають на метаболізм жирів. Пектин  вважається хорошим джерелом їжі для корисних бактерій в кишківнику людини.
  • Яблука - є джерелом  вітамінів A, С, В1, В2, РР і Е, а також магнія, фосфора, йода, заліза, калія, кальція, цинка.
  • Яблука можуть знизити ризик розвитку діабету II типу, адже містять поліфенольні антиоксиданти – кверцетин та флоридин. Перший міститься в шкірці фрукта й допомагає при резистентності до інсуліну, яка є основним фактором розвитку діабету. А другий -  зменшує всмоктування цукру в кишківнику і тим самим знижує його рівень у крові.

Нагадаємо, нещодавно вчені відкрили нові корисні властивості зеленого чаю.  Дізнайтеся про нові переваги, які змусять вживати зелений чай частіше. 

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин