Секрет вічної краси та молодості: дієтолог розповіла, яким має бути харчування жінок

Здоров'я 11:04 - 17 вересня 2022

Дієтолог назвала корисні продукти для жіночого організму

Секрет вічної краси та молодості: дієтолог розповіла, яким має бути харчування жінок

Дієтолог назвала корисні для жінок продукти/Фото: Рexels

Дієтолог Оксана Скиталінська вважає, що жінки відрізняються від чоловіків не лише зовнішньо. Жіночий організм більш пасивно відповідає на стресові ситуації, що виявляється більшою схильністю до депресивних станів. А також він потребує конкретних продуктів для довготривалої краси і здоров'я. 

Яким має бути раціон жінки: 7 порад дієтолога 

Збалансованим

Важливо, щоб у раціоні були і білкові страви, і корисний жир, і багато різнокольорових рослинних продуктів.

Містити ферментовані продукти

Мова йде не лише про квашену капусту чи огірки, але й про яблучний/виноградний/бальзамічний оцет та в невеликій кількості ферментовані соєві продукти.  

Вони багаті не лише живими корисними бактеріями і стимулюють їхній ріст у кишечнику. Наприклад, квашена капуста – це лактобактерії, йогурт – лактобактерії та біфідобактерії.

Соєві ферментовані продукти корисні жінкам після 45 років для профілактики раку молочної залози, однак споживати їх потрібно в помірних кількостях. 

Неферментовані пребіотичні продукти

Вони стимулюють ріст корисних бактерій, зокрема, чай з ромашки, кореню топінамбура та цикорію. Ці продукти збільшують ріст 5 різновидів лактобактерій і тим самим продовжують довголіття. 

Зернові 

Із зернових найкорисніші оболонки, адже в них багато біологічно активних речовин, клітковини розчинної і нерозчинної, магнію, вітамінів групи В. 

Бобові

На думку дієтолога, бобові – унікальний продукт. З одного боку – це рослинні білки, з іншого – розчинна (зв'язуюча шкідливі речовини в кишечнику) клітковина. Бобових багато не потрібно, у раціон варто додати лише одну столову ложку. 

Продукти, які стимулюють утворення стовбурових клітин

Стовбурові клітини – це клітини-трансформери, які можуть перетворюватися в різні клітини нашого тіла і захищати його у разі потреби. З віком кількість стовбурових клітин стає значно меншою.  

За словами дієтолога, какао на воді, чорний шоколад, чорний чай, чорні ягоди, темні сливи, а також зелений чай, зелене листя мають бути у раціоні жінки.

Каротиноїди 

Найактивнішими каротиноїдами є лікопен з помідорів та бета-каротин з моркви і червоного перцю. Така їжа активує гени-супресори і створює несприятливі умови для розвитку багатьох видів раку, сповільнює ріст та поділ ракових клітин.

Раніше ми писали, чим мікрогрін корисний для організму. Мікрозелень стрімко набирає популярності як на Заході, так і в Україні. Розбираємось, чим підкріплена популярність цього продукту та наскільки він корисний. 

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1