RU UA
1

П'ять продуктів, які підвищують ризик утворення тромбів

Здоров'я 16:22 - 24 вересня 2022

Лікарі назвали, вживання яких продуктів краще обмежити

Тромби

Продукти, які можуть викликати утворення тромбів. Фото: Unsplash/Автор - Flipboard

Якщо часто споживати ці популярні продукти харчування, то можна наразити себе на  ризик шкідливого згортання крові. Медики попереджають, що згустки крові можуть викликати серйозні ускладнення, якщо вони не розчиняються природним шляхом. Деякі закуски можуть прискорювати цей процес, призводячи до гелеподібних грудок.

Читайте також: Вчені з'ясували, яка щоденна звичка допомагає схуднути

За словами фахівців, їжа, обсмажена на олії, може згодом запустити процес атеросклерозу (затвердіння та закупорка артерій). А це згодом запустить утворення тромбів. 

 

Більшість рослинних олій містять багато омега-6 жирних кислот,  більшість із яких можуть бути прозапальними. Коли ви нагріваєте олію, то змінюється хімічна структура, роблячи кислоти  надзапальними.

Продукти, які можуть підвищити ризик утворення тромбів:

  • Смажена курка
  • Чіпси
  • Печиво
  • Сухарики
  • Ковбасні рулетики

Нагадаємо, часті кошмари можуть свідчити про небезпечне захворювання. Яке саме, дізнаєтесь у нашій статті. 

Джерело: Express

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин